Teknoloji Galaxy Note 9 hakkında bildiğimiz her şey burada: Fiyatı, çıkış tarihi ve teknik özellikleri

Galaxy Note 9 hakkında bildiğimiz her şey burada: Fiyatı, çıkış tarihi ve teknik özellikleri

14.06.2018 - 12:23 | Son Güncellenme:

Samsung yeni amiral gemisi Galaxy Note 9'u, 9 Ağustos'ta tanıtmaya hazırlanıyor. Samsung Galaxy Note 9 hakkında bu zamana kadar çıkan tüm sızıntıları sizler için bir araya getirdik. Galaxy Note 9'un teknik özellikleri ne? Fiyatı ne kadar?

Galaxy Note 9 hakkında bildiğimiz her şey burada: Fiyatı, çıkış tarihi ve teknik özellikleri

Onur Binay'milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Samsung'un Galaxy S serisi telefonları giderek Note serisine benziyor. Note, Samsung'un sunduğu en yeni ve en iyi teknolojiyi bir araya getirme tarzıydı. Bu yılki Galaxy S9+ için de aynı şey söylenebilir.

Büyük 4000 mAh pille gelebilir

Samsung'un Note 9'u kendi telefonlarından ve diğer rakiplerinden ayırması için S Pen'den daha fazlasına ihtiyacı var. Neyse ki, tüm işaretler bu yılki sürüm için heyecan verici özelliklere işaret ediyor. İşte Samsung Galaxy Note 9 hakkında şimdiye kadar bildiğimiz her şey!

Samsung ile ilgili sızıntılarıyla ünlü Ice Universe, Galaxy Note 9'un 2 veya 9 Ağustos'ta New York'ta düzenlenecek özel bir etkinlikte tanıtılacağını sızdırmıştı. Aynı kaynak şimdi de Galaxy Note 9'un 4000 mAh kapasiteli bataryaya sahip olacağını açıkladı. Ice Universe, 3850 ile 4000 mAh arasında gidip gelen iddialara bu sayede son noktayı koydu.

Haberin Devamı

Note 9'un tasarımı nasıl olacak?

Yakın zamanda internette yayınlanan bir video, Samsung Galaxy Note 9'un tüm tasarım özelliklerini ortaya çıkardı.

OneLeaks ve 91mobile, son haberlerden hareketle Note 9 için video hazırladılar. Galaxy Note9'a ait olduğu söylenen taslak tasarım, arka kameraya farklı bir yaklaşım getirerek dikkat çekiyor. Samsung'un geleneksel tasarım çizgilerinin görüldüğü yeni model, neredeyse önceki Note 8 cihazından ayırt edilemeyecek kadar sade tasarlanmış. Özellikle ön panel tasarımında bu benzerlik daha net fark ediliyor. Ekranın üst ve altındaki çerveçe incelmiş görünüyor. Ayrıca samsung, kullanıcılarının şikayetleri üzerine parmak izi okuyucusunu, arka kamera modülünden ayırarak altına yerleştirmiş görünüyor.

Note 8 ve Note 9 arasındaki en büyük görsel fark olarak dikkat çeken kamera tasarımında, Samsung’un dikey kamera modülünden yatay kamera modülüne geçtiği görülüyor. Note 9’un alt kenarında da USB-C girişi, hoparlör ızgarası, 3.5 mm. kulaklık jakı ve S Pen kalemin yuvası bulunuyor.

Cihazın ekran kısmında ise firmanın 2 yıldır bir gelenek haline getirdiği Infinity Display yer alıyor.

Galaxy Note 9 ne zaman piyasaya sürülecek?

Haberin Devamı

Samsung tipik olarak Galaxy Note serisini yılın ikinci yarısında, genellikle Ağustos aylarında tanıtıyor.

29 Mart'ta Samsung'un, Note 9 için iki ay önce OLED panelleri üretmeye başladığını göz önünde bulundurursak bu yılki Note'un Temmuz ayı başlarında piyasaya sürülebileceğini öne sürdüğü bildirildi.

Galaxy Note 9'un fiyatı ne kadar olacak?

Note serisinin fiyatlandırması her yıl düzenli olarak artıyor. Galaxy Note 8 kilitsiz 950 dolar civarında piyasaya sürülmüştü. Note 9 aynı veya biraz daha fazla mal olabilir.

iPhone X, insanların yeni bir akıllı telefon için 1000 dolardan fazla ödemekten korkmadığını kanıtladı. Samsung'un Note 9 ile bunu takip etmesinin söz konusu olmadığını düşünmüyorum. Ancak ekran içi parmak izi sensörü gibi teknolojiler Note 9'un fiyatının artmasına neden olabilir.