Teknoloji Google’dan Mini Glikoz Ölçer Yolda!

Google’dan Mini Glikoz Ölçer Yolda!

13.08.2015 - 09:44 | Son Güncellenme:

DexCom firması ve Google bir araya geldi. Mini glikoz ölçer cihazlar üretme konusunda anlaşmaya varıldı. Google'ın sürekli olarak yeni teknolojiler ile karşımıza çıkmasına ve farklı firmalar ile iş birliği yapmasına çok...

Google’dan Mini Glikoz Ölçer Yolda

DexCom firması ve Google bir araya geldi. Mini glikoz ölçer cihazlar üretme konusunda anlaşmaya varıldı. Google'ın sürekli olarak yeni teknolojiler ile karşımıza çıkmasına ve farklı firmalar ile iş birliği yapmasına çok alıştık. Ancak bu sefer durum biraz daha farklı, bu sefer hem sağlık alanında hem de yeni bir teknoloji üretmek yerine hali hazırdaki bir teknolojiyi daha da geliştirmeye hazırlanıyorlar. DexCom ile iş birliği içerisine giren firma mini glikoz ölçer cihazlar üreterek hem boyutunu hem fiyatını düşürmeyi planlıyor. Hali hazırda piyasada bulunan bir çok glikoz ölçer cihazlardan daha ufak, daha taşınabilir üstelik kullanımı kolay olan ve tabii ki daha ucuz cihazlar üretmeyi planlayan iki firma sonunda anlaşmaya vardılar. Sağlık konusu üzerine daha fazla yeni teknoloji üretmeyi de planladıklarını dile getiren Andrew Conrad.

Haberin Devamı

Bu birliktelik sayesinde diyabet hastası olan kişilerin sağlık durumlarını kendi kendilerine kolayca takip edebilmeleri ve mevcut takip seçeneklerini genişletmek adına atılmış büyük bir adım dedi. Gerçekleşen birliktelik sayesinde DexCom'un sensör(algılayıcı) teknolojileri ve Google'ın minimize edilmiş elektronik platformlarını bir araya getirmiş oldu. İki firma bu sayede minimize edilmiş glikoz ölçer cihazlar üretebilecek ve üstelik bu cihazlar aynı zamanda da bir bulut teknolojisine bağlı olacaklar. Google bir yandan ürün pazarını genişletirken geçtiğimiz günlerde de Alphabet adını verdikleri yeni oluşumun haberini vermişti.