Teknoloji Google evden çalışma sistemine geçiyorken ‘maaşları düşürüyor’

Google evden çalışma sistemine geçiyorken ‘maaşları düşürüyor’

12.08.2021 - 12:06 | Son Güncellenme:

Google başta olmak üzere pek çok dünya devi şirket küresel salgın sebebiyle çalışanlarına evden çalışma sistemini benimsetmek için uğraşırken, bir yandan maaşlarda bir düşüş var. Google’da üst düzey yetkililer kalıcı olarak evden çalışma sistemine izin verilmesi karşılığında maaşlarda kesinti yapılacağını duyurdu.

Google evden çalışma sistemine geçiyorken ‘maaşları düşürüyor’

Google çalışanları, teknoloji devi tarafından kalıcı olarak uzaktan çalışma fırsatı karşılığında yakın zamanda ortaya konan bir maaş kesintisi şartlarını kabul etti. Google’dan bir sözcü CBS News için açıklama yaptı. Açıklamada, yaşamanın daha uygun olduğu ABD şehirlerinde çalışan personelin, daha düşük yaşam maliyetlerini karşılamak için maaşlarının kesileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Google evden çalışma sistemine geçiyorken ‘maaşları düşürüyor’

Şirket sözcüsü aynı zamanda tazminat paketleri ve maaşların her zaman yaşanılan yere göre belirlendiğini söyledi. Temel olarak en yüksek maaşları veren şirketlerden biri olduğunu söyleyen Google, toplamda 135 bin çalışanının 10 binden fazlası tam zamanlı olarak evden çalışmaya geçtiğini söyledi.

Şirket şimdiye kadar çalışanlarının evden çalışma taleplerinin yüzde 85'ini onayladı, ancak uzaktan çalışmayı veya farklı bir yere taşınmayı tercih edenler kesinlikle maaş kesintileriyle karşı karşıya kalacaklar. Öte yandan PayScale.com'dan elde edilen verilere göre, teknoloji devindeki ortalama maaş neredeyse 120 bin dolar.