Teknoloji Google ile artık ucuza uçak bileti ve otel bulmak daha kolay

Google ile artık ucuza uçak bileti ve otel bulmak daha kolay

30.08.2017 - 17:11 | Son Güncellenme:

Google, seyahatlerinde esnek olan kullanıcıların daha ucuza bilet bulmasını sağlayacak yeni özelliğini duyurdu. Google Uçuş Arama ile kullanıcılar daha ucuza bileti bulup rezervasyon yapabilecek.

Google ile artık ucuza uçak bileti ve otel bulmak daha kolay

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Seyahat konusunda esnek birisiyseniz, Google, bir dahaki sefere uçtuğunuzda biraz para kazanmanıza yardımcı olabilecek bir arama güncellemesi yayınlıyor. Google Uçuş Arama'sı altındaki Flight Insights adlı yeni bir sekme, seyahatinizi biraz daha verimli kılmak için ipuçlarını gösteriyor. Farklı bir günde uçmak, farklı bir havaalanına iniş yapmak veya uçakların zaman içinde nasıl değiştiğini kontrol etmek gibi. Bunlar, Kayak ve Orbitz gibi toplayıcı sitelerde bulduklarınıza benzer özellikler, ancak şimdi Google bunları daha görsel olarak ve daha kolay sıralamayla sunuyor.

Örneğin, başlangıçta aradığınız tarihten birkaç gün önce veya sonra giriş/çıkış yaparsanız, ücretlerin nasıl olduğunu kontrol etmenizi sağlayan takvimi kullanabilirsiniz. Ayrıca, belirli bir zaman diliminde iyi bir fiyat elde ettiğinizi görmek için otellerde haftalık veya aylık bazda fiyat grafikleriyle sıralayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Google ayrıca, uçuş masraflarından tasarruf etmeye yardımcı olabilecek yakındaki havaalanlarını göstermek için harita görünümünü genişletecek. Bu, çeşitli havalimanları ile varış noktanız arasındaki tahmini seyahat süresinin yanında görünüyor. Böylece tasarrufların mesafeye değer olup olmadığına bakabilirsiniz.

Yeni özelliklerin kısa bir süre içinde tüm dünyada kullanıma sunulmasını bekleniyor. Google, masaüstü desteğinin ise bu yıl bitmeden geleceğini açıkladı.