Teknoloji Google, oyun dünyasına konsol ve yeti oyun servisiyle gireceği söyleniyor..

Google, oyun dünyasına konsol ve yeti oyun servisiyle gireceği söyleniyor..

09.02.2018 - 11:12 | Son Güncellenme:

İnternet'in temel taşlarından olan Google, her alanda karşımıza çıkmaya devam ediyor. İnternet devi olarak kabul edilen ve her alanda sınırsız hizmet vererek kullanıcılarında sevgilisi haline gelen Google oyun dünyasına da giriş yapacak gibi görünüyor.

Google, oyun dünyasına konsol ve yeti oyun servisiyle gireceği söyleniyor..

İnternet devi Google, yatırımlarını 2018 yılında arttıracağı söylentisine bir yorum getirmesede yaptığı hamleler ile bu söylentileri doğrular nitelikte. Son dönemde giriş yaptığı alan sayısını çok ciddi oranda arttıran Google, ortaya çıkan son bilgilere göre şirket, “Yeti” ile oyun dünyasına da sağlam bir giriş planlıyor. İnternetin ve YouTube ile video eğlence dünyasının merkezinde yer alan Google, The Information’a göre oyun tarafında da büyük bir hazırlık içerisinde.

Haberin Devamı

Uzaktan oyun aktarma mantığında çalışacağı tahmin edilen "Yeti" oyun servisi, uzaktan oyun aktarımına odaklanan bir servis olarak oyun ve teknoloji takipçileri tarafından takip ediliyor. Playstation Now ile GeForce Now‘a benzediği söylenen servis, kişilerin oyunları bulut üzerinden oynamasına imkan tanıyor. Yüksek güçte bilgisayar toplama derdini bitirecek servis, sadece yüksek hızda internet bağlantısına ihtiyaç duyacak. Söylendiği kadarıyla Yeti’ye bağlanmak için basit Chromecast cihazlar dahi kullanılabilecek.

Google Kendi Oyun Konsolunu Mu Piyasaya Sürecek?

Google bir İnternet sitesinin çok üstünde hizmet ağı kurarak tamamen teknoloji devi olarak hayatımızda varlığını sürdürmektedir. Varlığı o kadar temelimizde ki hayatımızdan çıkarmamız imkansız gibi görünen Google yani Alphabet şirketi büyüyen oyun sektörüne, oyun servisleri harici bir oyun konsoluylada mı giriş yapacak. Made by Google imzalı bir oyun konsolu ile karşımıza çıkabileceği söylenen firma, internet bağlantısı güçlü olan herkese zahmetsiz bir oyun deneyimi sunacak gibi görünüyor. Tüm oyunlar ve kullanıcı ilerlemelerinin ise şirketin kendi sunucularında tutulacağı belirtiliyor.

Haberin Devamı

Hem konsol projesi hemde yeti oyun servisi için birçok büyük oyun geliştiricisi ile görüşme içerisinde olduğu belirtilen şirket, tahminlere göre sadece Android değil tüm oyunları çalıştıracak bir altyapı planlıyor. Aylık abonelik şeklinde kullanılabileceği belirtilen Yeti, şu an uygun fiyatla gelirse kendisine büyük bir kitle bulabilecek bir izlenim çiziyor. Geçtiğimiz dönemde Microsoft ve Sony’nin oyun departmanlarından çalışan Phil Harrison’u bünyesine kadar şirket, görüldüğü üzere çok ciddi ciddi adımlar içerisinde. Bekleyip Google'un oyun piyasasını nasıl şekillendireceğini hep beraber göreceğiz.

Yazarlar