Teknoloji Güç Kaynağı Nedir, Ne İşe Yarar? Güç Kaynağı Nasıl Çalışır?

Güç Kaynağı Nedir, Ne İşe Yarar? Güç Kaynağı Nasıl Çalışır?

26.03.2021 - 05:02 | Son Güncellenme:

Günümüzde teknoloji hızlı bir şekilde ilerliyor. Bu ilerlemede ise teknolojik cihazlara çok ihtiyaç duyuluyor. Teknolojik cihazların çalışması için güç kaynağı kullanılıyor. Özellikle güç kaynağı da çok merak ediliyor. Güç Kaynağı nedir, ne işe yarar? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.

Güç Kaynağı Nedir, Ne İşe Yarar Güç Kaynağı Nasıl Çalışır


Güç kaynağı, belli bir sistem ile düzeneğin ihtiyacı olan enerjinin sağlaması için kullanılan çeşitli birimlerin genel adı olarak bilinmektedir.

Güç Kaynağı Nedir, Ne İşe Yarar?

Genellikle cihazların çalışmasında sistemlerin ve ya düzeneklerin gereksinim duyduğu güç kaynaklarına ihtiyaç duyulmaktadır. Özellikle çoğu cihazları çalıştırmak için piller kullanılır. Bu pillerin şarj olmasını sağlayan adaptörler bulunmaktadır. Bu adaptörler de aslında birer güç kaynağı olarak bilinir.

Güç kaynağı başta bilgisayar olmak üzere pek çok cihazların çalıştırılmasında kullanılmaktadır. Bilgisayarın ve neredeyse tüm cihazların çalışması için gereken tüm gücü üreten donanıma da güç kaynağı denilmektedir. Bilgisayar ve bu cihazlarda ortaya çıkacak arızaların önlenmesi için güç kaynağına ihtiyaç duyulmaktadır. Genellikle cep telefonu, el feneri pili ve çeşitli cihazların adaptörleri de güç kaynağı olarak bilinir.

Güç Kaynağı Nasıl Çalışır?

Elektronik cihazlardaki güç kaynaklarının tek başına çalıştırılması zor olabilir. Bu nedenle güç kaynakları da anakart üzerinden çalışma sinyali alabilirler. Bu çalışma sinyalinin anakarta girmesi ile kablo demetleri de başka bir kablo üzerinden gelir. Ayrıca bunun sonucunsa sinyal alan kaynak doğru bir şekilde çalışmaya başlar.

Bilgisayar içerisinde güç kaynağının çalışması için iki yol bulunur. Bilgisayarda anakarta bağlı olan güç kabloları çok dikkatli şekilde sökülmeli. Çünkü güç kaynağının çalışması fanların dönmesinden anlaşılır. Özellikle kısa devre yapılan kablo da çıkarılmaz. Bu çıkarıldığı noktada güç kaynağı da pasif konuma geçer. Ayrıca güç kaynağı çalıştırılırken de çok dikkatli olunması gerekir.