Teknoloji Huawei'den radikal ve ilginç kavisli ekran patenti hamlesi geldi

Huawei'den radikal ve ilginç kavisli ekran patenti hamlesi geldi

23.08.2021 - 17:51 | Son Güncellenme:

Huawei’in yeni aldığı bir patent ile dikkat çekiyor. Ortaya çıkan detaylarda radikal bir kavisli ekranlı akıllı telefon tasarımı gözler önüne seriliyor.

Huaweiden radikal ve ilginç kavisli ekran patenti hamlesi geldi

Kavisli ekran tasarımı halihazırda pek çok marka tarafından tercih ediliyor. Kullanıcıların bir kısmı bunu sevmezken, bir kısmı kavisli ekranın daha kullanışlı olduğunu düşünüyor. İşte ikinci tarafta yer alan Huawei, bu noktada yeni bir kavisli ekran tasarımı için kolları sıvıyor.

Haberin Devamı

Ortaya çıkan patent tasarımına göre Huawei, telefonun her iki kenarını da saran sanal düğmelerin de ekranda yer aldığı bir patent ile bizleri karşılıyor. LetsGoDigital tarafından tespit edilen patent, telefonun önünü ve yanlarını kaplayan bir ekranı vurguluyor.

EKRANLARA EKLANAN SANAL DÜĞMELER

 Her bir kenardaki ekran şeritleri fiziksel ses ve güç düğmelerinin yerini alan dokunmatik kontrolleri de içeriyor. Söylendiği kadarıyla ekranın bunun yanında farklı tuş basınç seviyelerine de duyarlı halde olacağı aktarılıyor.

Huawei, Mate 30 Pro'ya sanal düğmeler eklemişti ancak daha sonra fiziksel düğmelere geri dönüldü.

Huaweiden radikal ve ilginç kavisli ekran patenti hamlesi geldi

Alınan bu yeni patentin artıları ve eksileri elbette bulunuyor. Ekranı bu şekilde kullanmanın faydaları arasında fiziksel düğmelerin tek bir işlev ile sınırlı olmaktan çıkması var. Huawei'nin konsepti, telefonunun şu anda çalışan uygulamaya, etkinliğe veya duruma göre işlevselliği ayarlamasına izin verebileceği için çok daha kullanışlı olacağını söylemek mümkün.

Haberin Devamı

Huaweiden radikal ve ilginç kavisli ekran patenti hamlesi geldi

Kişiye göre değişebileceği gibi telefonun bu şekilde tasarlanması tasarımsal olarak da göze güzel gözükmesini sağlayabilir gibi duruyor.

Negatif özelliklere baktığımızda ise bizleri sanal düğmelere yanlışlıkla basmak karşılıyor. Kullanıcılar burada yer alan dokunmatik tuşlara telefonu elinde tuttuğunda basabilir ve uygulamaları açabilir. Öte yandan bu telefonu düşürmek bir kabus olur zira telefonun çok hassas olan ekranı kırılırsa bu tuşların işlevselliği kaybolur.

Söylendiği kadarıyla bu patent 2019 yılında alındı ve 2021 yılının son aylarına yaklaşırken halen görmediğimize göre ne zaman çıkacağına dair yorum yapmak zor ancak yine de Huawei bunun üzerinde çalışıyor.