Teknoloji İkinci elde en değerli akıllı telefon: iPhone X

İkinci elde en değerli akıllı telefon: iPhone X

07.09.2018 - 15:16 | Son Güncellenme:

Yapılan son araştırmalar doğrultusunda iPhone'ların ikinci el piyasasında yine en değerli telefon olduğu ortaya çıktı. En değerli olan ise iPhone X.

İkinci elde en değerli akıllı telefon: iPhone X

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Gelen zamlar sonrasında ülkemizde iPhone X satın almak epey zor hale geldi. Tüketiciler de doğal olarak ikinci el piyasasına yöneldi. Yurt dışındaki ikinci el platformlarından Decluttr, piyasadaki en değerli telefonun iPhone X olduğunu belirtti. iPhone X modelinin ikinci el fiyatı ilk piyasaya çıktığı fiyatın sadece yüzde 32 altında. Bu da cihazın piyasada 11 ay sonra başlangıç ??değerinin yüzde 68'ini korumayı başardığı gösteriyor.

Buna karşılık, iPhone 8 yüzde 45, 8 Plus ise yüzde 43 değer kaybetti. Galaxy S9 modelinde yüzde 46, Galaxy S9 Plus modelinde ise yüzde 48 civarında.

İkinci elde en değerli akıllı telefon: iPhone X

İlginç olan şey, iPhone X'in satış değerinin son birkaç ay içinde biraz dalgalanması. Telefon ilk 6 ay içinde yüzde 45 değer kaybetti, son 5 ayda ise bu oran yüzde 32.

Haberin Devamı

Platform yeni iPhone tanıtımından önce kullanıcıların iPhone X modellerini elden çıkarma arzusu nedeniyle fiyatın artmış olabileceğini belirtiyor.

Yazarlar