Teknoloji iOS 11.3 güncellemesi bazı iPhone 8 ekranlarını bozdu

iOS 11.3 güncellemesi bazı iPhone 8 ekranlarını bozdu

11.04.2018 - 11:02 | Son Güncellenme:

iPhone'lara iOS 11.3 güncellemesinin gelmesinin ardından bazı iPhone 8 modellerinin bozulduğu iddia edildi. Bozulan telefonların sahte ekranlara sahip olduğu açıklandı. Apple, kendi ekranlarını satın almayan kişilerin telefonlarını bu şekilde cezalandırmaya karar verdiği iddia ediliyor.

iOS 11.3 güncellemesi bazı iPhone 8 ekranlarını bozdu

iOS 11.3 güncellemesi bazı iPhone 8 kullanıcılarının cihazlarını kullanılamaz hale getirdi. Apple, yeni güncelleme ile birlikte cihaz sisteminde yapılan değişimler sonucunda, sahte ekrana sahip olan telefonların dokunmatik ekranını bilerek kullanılamaz hale getirdi.

Haberin Devamı

Çalışanlardan biri, güncelemenin ardından 2000 kişiye para iadesi yapmak zorunda kaldıklarını söyledi. Apple’ın maddi anlamda düşüşler yaşamaması için sadece kendi ekranlarının kullanılmasını istediği belirtildi.

Daha önceki yıllarda da sahte ekrana sahip olan kullanıcılar aynı durumla karşılaşmıştı. Yeni güncelleme dağıtılmaya başlayana kadar kullanıcılar Apple’a ekranlarını yaptırmak zorunda kalmıştı. Bu yıl da birçok kişiye para iadesi yapılacağı gözüküyor. Kullanıcıların orjinal ekranlara tekrar dönmesi bekleniyor.

Apple'ın kendi mağazasında yer alan ücretlendirmeye göre iPhone 8 ekran tamirinin fiyatı 629, iPhone 8 Plus ekranı ise 719 TL.