Apple iOS 11.4 beta 1 yayınlandı! İşte tüm yeni ve gizli özellikler

iOS 11.4 beta 1 yayınlandı! İşte tüm yeni ve gizli özellikler

03.04.2018 - 17:12 | Son Güncellenme:

Apple, iOS 11.4 beta 1'i geliştiricilere sundu. Yaklaşan güncellemede sunulacak tüm yeni ve gizli özellikler de bu sayede ortaya çıktı. iOS 11.4 beta 1, uzun süredir beklenen özelliklerden ikisini içeriyor.

iOS 11.4 beta 1 yayınlandı İşte tüm yeni ve gizli özellikler

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Apple mobil işletim sisteminin son sürümü olan iOS 11.3 geçtiğimiz günlerde herkes için yayınlamıştı. Apple şimdi de iOS 11.4 beta 1 sürümünü geliştiriciler için yayınladı. Güncelleme, bir süredir beklenen iki yeni özelliği de iOS ekosistemine ekliyor.

iOS 11.4 beta 1 yayınlandı İşte tüm yeni ve gizli özellikler

iCloud ile ilgili mesajlar

Hepimiz Haziran 2017'den bu yana iCloud'daki Mesajları bekliyoruz. iOS 11.3 beta sürümünde de yer aldı, ancak geçen hafta halka açık olan iOS 11.3'e dahil edilmedi. Çünkü beta sürümlerinde oldukça sorunluydu.

Ağır iMessage kullanıcıları için, bu özellik aslında herhangi bir şeyi silmeden 4-8 GB depolama alanından tasarruf ettiriyor. Ayrıca, yeni bir telefon aldığınızda her zaman iMessage konuşmalarını manuel olarak engelleme sıkıntısını da azaltıyor.

Haberin Devamı

Apple’a göre iCloud’daki mesajlar sadece çalışıyor. Tüm iMessages, iCloud hesabınıza kaydediliyor ve cihazınızda yalnızca en yeni mesajlar kullanılabiliyor. Ancak, siz yukarı kaydırırken veya bir şeyler ararken, arşivinizin tamamını burada bulabilirsiniz. Bu özellik ayrıca tamamen farklı iMessage konuşmalarını gösteren tüm Apple cihazlarınıza bir son verecek.

Bu özelliği kullanabilmek için önce 2 faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştirmeniz gerekiyor. Etkinleştirildikten sonra, Mesajlar uygulamasının altındaki yüklemeniz için bir ilerleme çubuğu göreceksiniz.

iOS 11.4 beta 1 yayınlandı İşte tüm yeni ve gizli özellikler

AirPlay 2 çoklu oda desteği

Apple, iOS 11.4 beta 1'de de AirPlay 2 var. AirPlay 2'nin çoklu oda oynatma özelliği, kullanıcıların aynı sesi farklı cihazlara dağıtmalarını sağlıyor. Örneğin, iki farklı odada stereo sistemlere bağlı iki Apple TV'nin yanı sıra bir HomePod var. Her üç cihazda da aynı anda iPhone'unuz üzerinden müzik çalabilirsiniz.

HomePod için stereo desteği

iOS 11.4 beta 1, HomePod için Stereo desteği de içeriyor. Bu, bir stereo çifti oluşturmak için başka iki HomePod ekleyebileceğiniz anlamına geliyor. Ancak, HomePod yazılım güncellemesi mevcut olana kadar düzgün çalışmayacaktır.

Beklenecek başka neler var?

iOS 11.4, iOS 11 için son ana güncelleme olacak. Çünkü Apple'ın odağı iOS 12'ye doğru kayıyor. Bu, 4 Haziran'da başlayacak olan WorldWide Developer Conference 2018'de açıklanacak.

Haberin Devamı

Yukarıda bahsedilen özelliklere ek olarak, Apple ayrıca, Siri'nin yaklaşan bir yazılım güncellemesinde kilit ekranında gizli mesajları okumasına izin veren gizlilik hatasını da çözeceğini söyledi. Bu, büyük olasılıkla iOS 11.4'te düzeltilecek.