Apple iOS 12.1.1'e güncellemesi bazı iPhone'larda mobil veri hatasına neden oluyor

iOS 12.1.1'e güncellemesi bazı iPhone'larda mobil veri hatasına neden oluyor

10.12.2018 - 11:18 | Son Güncellenme:

Apple, geçtiğimiz günlerde yayınlanan iOS 12.1.1 güncellemesini yayınladı. Ancak bu güncelleme bazı iPhone'larda mobil veri hatası alınmasına neden oluyor.

iOS 12.1.1e güncellemesi bazı iPhonelarda mobil veri hatasına neden oluyor

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Apple, geçtiğimiz Eylül ayında yayınlanan iOS 12.1'in üçüncü güncellemesini kısa süre önce yayınladı. Birçok hatayı gideren güncelleme, Canlı Fotoğraflar, eSIM desteği ve yeniden tasarlanan FaceTime gibi özellikler de getiriyor. Ancak birçok iPhone kullanıcısı da güncellemenin ardında mobil veri kullanmak için kablosuz sağlayıcısına bağlanamadığını söylüyor.

Bu bağlantı sorunu, çeşitli ülkelerde iPhone kullanıcılarını etkiliyor. Hata, farklı birimleri farklı şekillerde etkileyebiliyor. Örneğin, bazıları Safari kullanabilmek için operatörlerinin 4G LTE ağına bağlanabileceklerini söylerken, uygulamaları açamıyor. Bir kullanıcı Twitter veya Amazon kullanmak için LTE bağlantısı alamadığını, ancak tüm Google uygulamalarını ve WhatsApp'ı kullanırken ağa bağlanabildiğini söyledi. Diğerleri, operatörleriyle hiçbir bağlantı kuramadıklarını ve telefonu kullanabilmek için Wi-Fi sinyali aradıklarını bildirdi.

Haberin Devamı

Bazı iPhone sahipleri, taşıyıcı ayarlarını güncelleyerek ve yeniden başlatmayı başararak sorunu çözmeyi denediklerini söyledi. Apple'ın ise bu problemi bildiği, çünkü iOS 12.1.1 beta test cihazları tarafından rapor edildiği belirtildi.

iPhone'unuzu henüz iOS 12.1.1 sürümüne güncellemediyseniz, Apple'ın düzeltme göndermesini beklemek isteyebilirsiniz. Bu arada, eğer etkilenirseniz, çevrimiçi kalmak için Wi-Fi sinyallerini aramaya devam edin.