Teknoloji iOS 14.3'le gelen özellikler

iOS 14.3'le gelen özellikler

15.12.2020 - 13:48 | Son Güncellenme:

Apple, iOS ve iPadOS için 14.3 güncellemesini yayınladı. Son güncellemeyle iPhone 12 ve iPhone 12 Pro Max kullanıcılarına ProRAW adı verilen fotoğraf çekme özelliği getirildi. Güncellemeyle birlikte kısa bir süre önce satışa sunulan AirPods Max kulak desteği ve bazı ülkelerde kullanılabilen Apple Fitness+ üyeliği özelliklerinin yanı sıra birtakım düzeltmeler ve geliştirmeler de geldi.

iOS 14.3le gelen özellikler

iOS 14.3 güncellemesini iPhone 12 serisi, iPhone XS Max, iPhone XS, iPhone XR ve iPhone SE (2020) ve  iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone 6s Plus, iPhone 6s, iPhone 7 Plus, iPhone 7model telefonlarda kullanılabilecek.

Haberin Devamı

Güncellemeyle gelen ProRAW moduyla kullanıcılar, telefonun kendisinin uyguladığı ya da kullanıcıların kendileri ayar yaparak belirledikleri bütün filtre, poz, karlanma vb. özelliklerden arınmış, saf fotoğraflar çekebilecek ve bunları daha sonra Fotoğraflar uygulamasında istedikleri gibi düzenleyebilecekler. Bu modda çekilen fotoğrafların dosya boyutu, normal fotoğraflara göre daha büyük oalcak.

Güncellemeyle birlikte  iPhone 6s series, iPhone SE, iPhone 7 serisi, iPhone 8 serisi ve iPhone X kullanıcılarına yeni bir ayna özçekimi modu da gelecek.

Güncellemeyle gelen bir diğer özellik olan Apple Fitness+ için Apple Watch sahibi de olmak gerekiyor. Şu an için sadece Avustralya, Kanada, İrlanda, Yeni Zelanda, İngiltere ve ABD’de kullanılabilecek özelliğin zaman içinde tüm dünyada geçerli olması bekleniyor.