Teknoloji iOS 9 Güncellemesi İçin Ne Kadar Hafızaya İhtiyaç Var?

iOS 9 Güncellemesi İçin Ne Kadar Hafızaya İhtiyaç Var?

16.09.2015 - 10:00 | Son Güncellenme:

Eğer 16 GB'lık iPhone ya da iPad kullanıyorsanız yayınlanacak olan yeni iOS9 güncellemesi ile ilgili güzel haberlerimiz var. iOS 9 güncellemesi için güzel bir haberimiz var.  çok yer kaplamayacak. Güncelleme...

iOS 9 Güncellemesi İçin Ne Kadar Hafızaya İhtiyaç Var

Eğer 16 GB'lık iPhone ya da iPad kullanıyorsanız yayınlanacak olan yeni iOS9 güncellemesi ile ilgili güzel haberlerimiz var. iOS 9 güncellemesi için güzel bir haberimiz var. çok yer kaplamayacak. Güncelleme 16 GB'lık iPhone ya da iPad kullanıcılarını Apple söz vermiş olsa bile endişelendiriyordu ancak iOS 9 güncellemesi cihazınızda çok fazla bir boş alan açmanıza gerek yok. Joanne Stern’ün yaptığı açıklamaya göre iOS9 güncellemesi için gereken boş alan sadece 1.3GB. Bu geçen yıla baktığımızda oldukça dramatik bir değişiklik. Çünkü 2014’ün Eylül ayında iOS 8 piyasaya çıktığında kurulum için ihtiyacınız olan 4.6GB alandı. Eğer 16GB iPhone kullanıyorsanız bu yaklaşık 3’te 1’i demek oluyor.

Haberin Devamı

Bu geçen yılki güncellemelerden sonra gelen kullanıcı şikayetlerinden sonra gelinen güzel bir durum. iOS 9 güncellemesi Apple tarafından duyurulduğunda firma çok fazla yer kaplamayacağına dair söz vermişti görünen o ki Apple verdiği sözü tutmuş. iOS 8’i yüklemek için o kadar çok boş alan gerekmesinin nedeni güncellemenin iPhone’da o kadar yer kaplamasından dolayı değil, arka planda çalışan bazı dosyaların yerini değiştirmek için yer gerekiyor. Güncelleme için gerekli olan dosyalar bütün olarak indirdiğiniz iOS 8’in içinde sıkıştırılmış olarak bekliyor. İndirme tamamlandığında cihazınız bütün içeriği sıkıştırılmış dosyadan çıkarmaya ve kurmaya başlıyor. Bu durumda iPad’de ve iPhone’da hem sıkışık halde hemde çıkarılmış halde olan dosyalar için yer gerekiyor.