Teknoloji iOS Üçüncü Parti Klavye Uygulamalarını Baltalıyor

iOS Üçüncü Parti Klavye Uygulamalarını Baltalıyor

14.05.2016 - 14:22 | Son Güncellenme:

Küçük bir çocuk paylaşmanın zor olduğunu biliyor. Apple içinde durum böyle ki iOS geliştiricilerine zorluluklar çıkarabiliyor.

iOS Üçüncü Parti Klavye Uygulamalarını Baltalıyor

Apple yıllardır geliştiricilerin mobil işletim sistemi için üçüncü parti klavye uygulamaları yapmasına izin vermedi. Sonunda Eylül 2014’te iOS 8‘in kullanıma sunulması ile beraber bunun önündeki engel kaldırıldı. Artık Apple’ın uygulama marketi App Store’dan üçüncü parti klavyeler indirilip kullanılabilir oldu hem de şirketin Mail, iMessage, Telefon ve Rehber gibi çekirdek uygulamalarında bile kullanılabiliyordu.

Haberin Devamı
Piyasada Bir Çok Klavye Uygulaması Var

İnsanları Swype ve SwiftKey gibi popüler klavye uygulamalarını kullanmayı seviyor. Geçtiğimiz günlerde Microsoft tarafından mobil işletim sistemine yayınlanan Windows Phone klavyesi Word Flow ve Google’ın geliştirdiği Gboard yeni olmalarına rağmen çok indirildi. Ama bunların hiç birisi iOS kendi klavyesinin özelliklerini taşıyamıyor çünkü önlerinde Apple engeli var. Bazı kişiler tarafıdan çok kullanılan dikte özelliği hiçbir klavye uygulamasına eklenemiyor.

İlginizi Çekebilir: Popüler iOS Uygulaması Artık Android’de! Haklı Bir Nedeni Olabilir

Apple’ın bu özelliği vermemesi için mantıklı bir açıklaması var. Mikrofon erişimi olan üçüncü parti uygulamalar kullanıcının haberi olmadan kullanıcıyı dinleyebiliyor. Şirketin politikası yüzünden bu erişim bir süre daha verilmeyecek gibi duruyor. Bir diğer sıkıntı ise klavyeler arasında geçişler yapmak. Apple‘ın kendi klavyesinde bulunan dünya simgesine dokunduğunuzda klavye seçeneklerine erişebiliyorsunuz ve buradan değiştirebiliyorsunuz. Fakat SwiftKey‘de böyle bir dünya simgesi yok. Bunu değiştirmek için emoji simgesine uzun süreli basmak gerekiyor. Klavyelerde bir standart olmaması bu sıkıntıların devam etmesine neden olacak gibi duruyor.

Haberin Devamı

Son teknolojiler ve yeni çıkan ürünler ile ilgili merak ettiğiniz sorunların cevaplarını Silikon Vadisi’nin Youtube kanalında bulabilirsiniz.

Android & iOS Savaşında Kazanan Kim?