Apple iPhone 8 ne yazık ki Touch ID'ye sahip olmayabilir

iPhone 8 ne yazık ki Touch ID'ye sahip olmayabilir

08.09.2017 - 11:23 | Son Güncellenme:

iPhone 8 hakkındaki en büyük korkularımızdan biri gerçeğe dönüşüyor. Apple'ın planlarını bilen kaynaklara dayanan Wall Street Journal'dan bir rapor, Apple'ın iPhone 8'de Touch ID'yi tamamen kaldırıdığı işaret ediyor.

iPhone 8 ne yazık ki Touch IDye sahip olmayabilir

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Apple, iPhone 8'i 12 Eylül Salı günü Türkiye saati ile 20.00'de Apple Park kampüsündeki Steve Jobs Tiyatrosu'nda tanıtacak. Etkinlikte Apple'ın iPhone 8'in dışında iPhone 7s, iPhone 7s Plus, LTE özellikli Apple Watch ve 4K Apple TV'yi de tanıtması bekleniyor.

iPhone 8’in birkaç aydır sürekli konuşulan, ancak bir türlü çözüme kavuşamayan Touch ID konusu ise Wall Street Journal’ın yayınladığı yeni bir raporla belli oldu. 12 Eylül’de Tim Cook’un sunumu ile duyurulacak iPhone 8’de, Wall Street’in Apple mühendislerinden edindiği bilgilere göre ekrana gömülü bir Touch ID olması için çok uğraşıldı, ancak bunun telefonun tanıtılacağı zamanın sonrasına aksayacak olması sebebiyle özelliğin tamamen kaldırılmasına karar verildi.

Haberin Devamı

Rapora göre iPhone 8 yeni bir şey deneyecek ve Touch ID’yi fiziksel olarak eklemese de yüz tanıma kilidini bu donanım gibi kullanmaya çalışacak. Buna benzer güvenlik özellikleri geçmişte denenmişti. Samsung'un Galaxy S8 ve Note 8 modellerinin iris tarayıcısının kolaylıkla başka bir profil fotosuyla aşılabileceğini sizlere aktarmıştık.

Öte yandan Apple'ın yeni akıllı telefonun OLED ekranıyla ilgili sorunları olduğu ve imalatın birkaç gün gerileyeceği söyleniyoy. Bu gecikmelerin ve sorunların iPhone 8'in ilk tedarikini nasıl etkileyeceği konusunda herhangi bir bilgi yok. Bu durumun sevkiyat tarihini geriye atacağı söyleniyor.