Teknoloji iPhone Avrupalı operatörlerini seçti

iPhone Avrupalı operatörlerini seçti

24.09.2007 - 00:00 | Son Güncellenme:

Apple’ın ABD’de önemli başarıya ulaşan müzikçalarlı cep telefonu iPhone’un Avrupalı operatörleri belli oldu.

iPhone Avrupalı operatörlerini seçti

 iPhone ilk olarak Avrupa bölgesinde İngiltere ve Almanya’da piyasaya çıkacak. iPhone ile birlikte çalışacak olan operatörler ise İngiltere’de O2, Almanya’da ise T-Mobile oldu.
iPhone, 9 Kasım tarihinde İngiltere ve Almanya’da aynı anda satılmaya başlanacak. ABD’de üç aydan kısa bir sürede 1 milyon satış rakamına ulaşarak önemli bir satış başarısı elde eden iPhone’un, Avrupa’ya ilk ne zaman geleceği ve fiyatının ne kadar olacağı da belli oldu.

Fiyatlar belli oldu

Apple CEO’su Steve Jobs, iPhone’un İngiltere’de 9 Kasım’da satışa sunulacağını ifade ederken, satış tarihi Almanya için de aynı şekilde belirtildi. Yapılan açıklamalarda, iPhone’un satış fiyatının İngiltere’de 269 sterlin (535 dolar), Almanya’da ise 399 euro (553 dolar) olacağı bildirildi.

iPhone’u İngiltere’de kullanacak olanların O2 operatörü ile 18 aylık abonelik sözleşmesi yapması gerektiği açıklanırken, bu sözleşmenin Almanya’da ne şekilde yapılacağı ile ilgili bir açıklama gelmedi.

Steve Jobs, iPhone’un Avrupa’ya 3G desteği ile geleceği dedikodularına da son verdi. Apple’ın CEO’su, Avrupa pazarına sunulacak iPhone’a bu özelliğin eklenmediğini, hali hazırda sunulan EDGE desteğinin yeterince iyi bir çözüm olduğunu söyledi.