Teknoloji iPhone kullanıcıları artık Mesajlar üzerinden para gönderebilecek

iPhone kullanıcıları artık Mesajlar üzerinden para gönderebilecek

06.12.2017 - 18:25 | Son Güncellenme:

iPhone kullanıcılarının mesaj atarak arkadaşlarına para göndermelerini sağlayan Apple Pay Cash resmen kullanıma sunuldu. Sanal kartı kullanıma açmak için Wallet uygulamasından Apple Pay özelliğini etkinleştirmek gerekiyor.

iPhone kullanıcıları artık Mesajlar üzerinden para gönderebilecek

Melissa Erdinç/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

iOS 11.2 işletim sistemi güncellemesinin ardından kullanıcılar Apple Pay Cash uygulamasını kullanmaya başladı.

Apple Pay Cash kullanıcıların iMessage üzerinden para transferi yapabilmesini sağlıyor. Ayrıca uygulamanın Siri desteğide mevcut. Pay Cash üzerinden gönderilen paralar, Wallet aplikasyonundaki Pay Cash kartla Apple Pay sisteminin olduğu yerlerde kullanılabiliyor, ayrıca istenirse bağlı banka hesabınada aktarılabiliyor.

Apple Pay Cash ile para transferi sınırlaması en az 10 dolar, en fazla 3000 dolar olarak belirlenmiş. Ayrıca bir hafta içerisinde toplamda en fazla 10 bin dolar para transferi yapılabiliyor.

Şu an için sadece ABD’de kullanılmaya başlanan Apple Pay Cash uygulamasının kademeli olarak kullanımının artması bekleniyor.

Apple Watch'a da geldi

Haberin Devamı

Apple Pay Cash uygulaması, watchOS 4.2 ile Apple Watch’lara da geldi. Apple Pay Cash’i saatinizde kullanmak için önce telefonunuzdan veya tabletinizden aktif etmeniz gerekiyor. Özellik yine sadece ABD'de kullanıma açık.