Apple iPhone X Plus 999 dolar fiyat etiketiyle gelecek! Yeni iPhone X'ler ne zaman satışa çıkacak?

iPhone X Plus 999 dolar fiyat etiketiyle gelecek! Yeni iPhone X'ler ne zaman satışa çıkacak?

29.03.2018 - 12:45 | Son Güncellenme:

Apple, ilerleyen dönemde iPhone X ve iPhone X Plus modelleri ile karşımıza çıkacak. Analistlere göre Apple, 2018 yılında 3 farklı iPhone modeli tanıtacak. Peki yeni iPhone X ve iPhone X Plus modelleri ne kadar olacak?

iPhone X Plus 999 dolar fiyat etiketiyle gelecek Yeni iPhone Xler ne zaman satışa çıkacak

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

KGI analisti Ming-Chi Kuo daha önce 3 farklı iPhone modelinin geleceğini paylaşmıştı. Kuo'ya göre, 6.5 inç OLED ekrana sahip iPhone X Plus en üst model olacak. Ayrıca, Apple 6.1 inç LCD'ye sahip daha uygun fiyatlı bir model de gelecek. iPhone X ise fiyatı, tasarımı ve bazı yeni özellikleriyşe kimileri tarafından beğenilmiş kimileri tarafından da yoğun eleştirilere maruz kalmıştı. Peki Apple 2018 yılında tanıtacağı modellerle ne gibi farklılılar sunacak? En önemlisi yeni iPhone X ve iPhone X Plus modelleri ne kadar olacak?

RBC Capital Markets analisti Amit Daryanani, cihazların fiyatları hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Daryanani, iPhone X'in 899, iPhone X Plus modelinin ise 999 dolar olacağını söyledi. 6.1 inçlik LCD ekranlı model de 650-750 dolar arası bir fiyat etiketine sahip olacak. 6.1 inçlik LCD ekranlı modelde 3D Touch ve çift arka kamera gibi özellikler bulunmayacak.

Haberin Devamı

Bunun dışında Macotakara'ya göre Apple, iPhone X satışlarını artırmak için yeni bir rengi de seçenekler arasında ekleyecek. iPhone X için Blush Gold renk seçeneğini satışa sunacağı söylenen Apple, yeni modellerle (PRODUCT) Red yani kırmızı renk seçeneğini kullanıcılara sunabilir.

Ekrana entegre Touch ID'nin yeni modellerde olup olmayacağı belli değil. Apple kullanıcılara farklı biyometrik güvenlik seçenekleri sunsa da Touch ID bazı kesimler tarafından aranan bir özellik. Apple'ın bu konu üzerinde de çalıştığı söyleniyor.

Çentik olacak mı?

Çentikle birlikte TrueDepth kamera sisteminin her üç iPhone modelinde de bulunacağı söyleniyor. Yani Face ID tüm cihazlarda yer alacak. Ancak bazı analistlerin de Apple'ın çentikli tasarımı tamamen bırakacağı söylüyor.

Apple, Haziran ayında iOS 12'yi tanıtacak. Üç yeni modelde de bu işletim sistemiyle gelecek. iOS 12 ile iOS 11'de yaşanan sorunların düzeltileceği söyleniyor.

Apple, Eylül 2018’de yeni iPhone modellerini tüketicilerin beğenisine sunacak.