Teknoloji İstanbul çıkışlı ve binlerce Android cihaza bulaşmış zararlı yazılım bulundu

İstanbul çıkışlı ve binlerce Android cihaza bulaşmış zararlı yazılım bulundu

21.11.2018 - 14:04 | Son Güncellenme:

Bir güvenlik araştırmacısı, Play Store'da araba yarış oyunu olarak gözüken 13 uygulamanın aslında zararlı yazılım olduğunu açıkladı. Uygulama, İstanbul'da bir uygulama geliştiricisine kayıtlı bir alandan yayıldı.

İstanbul çıkışlı ve binlerce Android cihaza bulaşmış zararlı yazılım bulundu

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

ESET'te bir güvenlik araştırmacısı olan Lukas Stefanko, orijinal olarak Android için sürüş oyunu adı altında kendilerini gizleyen kötü amaçlı 13 Google Play Store uygulaması tespit etti.

Toplamda 580 binden fazla indirmeye sahip 13 yazılım Play Store’dan hemen kaldırıldı. Listedeki uygulamaların geliştiricisi ise İstanbul’da kayıtlı. Bu uygulamalar “tam ağ erişimi” ve “başlangıçta çalıştır” gibi isteklerde bulunuyor.

Bir Google sözcüsü olan Scott Westover, uygulamaların Google Play Store politikalarını ihlal ettiğini doğruladı. Bu yüzden Android uygulama mağazasından kaldırıldılar.

Örneğin, sürüş oyunu uygulaması açıldığında Android cihaz otomatik olarak kapanıyor. Bunu takiben, uygulama simgesi cihazdan hemen kayboluyor.

Haberin Devamı

Kesin olan bir şey, uygulamanın, İstanbul'da bir uygulama geliştiricisine kayıtlı alandan yayıldığı. Ayrıca, “tam ağ erişimi” ve “başlangıçta çalıştırma” gibi izinlere de sahip.

13 kötü amaçlı uygulamanın hepsi, Google Play Protect hizmetinin aslında bir şeyleri koruyup korumadığı sorularını gündeme getirdi.