Oyun Dunyasi Life Is Strange: Kayıp Ruhların Peşinde

Life Is Strange: Kayıp Ruhların Peşinde

14.08.2014 - 22:04 | Son Güncellenme:

2013 yapımı Remember Me’nin stüdyosu Dontnod, şimdi de bir macera oyunu olan Life Is Strange ile geliyor.

Life Is Strange: Kayıp Ruhların Peşinde

Gamescom’da bir oynanış videosu yayınlayan Paris kökenli Dontnod, Life Is Strange için “geleneksel hikaye bazlı macera oyunlarında farklı bir duruş” tanımlamasını yapıyor. Dağıtımını Square Enix’in yapacağı oyunda kaybolan arkadaşını arayan Max Caulfield ve Chloe’nin hikayesine tanık olacağız.

Yıllar sonra Oregon’da bir kasaba olan Arcadia Bay’e dönen Max, burada tuhaf bir şekilde zamanı geriye alabilme yeteneği olduğunu keşfeder. Biz de bu gücü kullanarak oyun boyunca karakterlerin başına gelenleri değiştirmeye çalışacağız. Seçeneklerimiz oyunun gidişatını ve sonunu etkileyecek.

Capcom’un dağıtmış olduğu Remember Me’den hemen sonra Life Is Strange üzerinde çalışmaya başlayan Dontnod stüdyosunun ekibi, farklı tempo ve hikayeye sahip bir oyunla uğraştıkları için memnun. Stüdyonun yaratıcı direktörü Jean-Max Moris, günümüzde oyunlarda eksikliğini gördükleri orijinallik ve çeşitliliği, Life Is Strange ile vermeye çalıştıklarını belirtiyor.

Remember Me hem ilginç öyküsü, hem insanların anılarına girip değiştirebilme, hem de orijinal bir yakın dövüş mekaniği ile ilgimizi çekmişti. Bakalım Life Is Strange de macera türünde aynı şeyi tekrarlayabilecek mi. Oyun 2015’de PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 ve Xbox One platformlarında çıkacak.