Teknoloji Logitech G433 inceleme: Hem renkli hem de çok yönlü kulaklık

Logitech G433 inceleme: Hem renkli hem de çok yönlü kulaklık

25.03.2018 - 23:20 | Son Güncellenme:

Logitech G433, sanal 7.1 surround ses, ayrılabilir mikrofon ve kumaş kaplama sunan kablolu bir oyun kulaklığı. Hem PC hem de konsol oyuncularına hitap eden Logitech G433’ü sizler için inceledik.

Logitech G433 inceleme: Hem renkli hem de çok yönlü kulaklık

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Büyük oyun kulaklıkları birkaç yıl önce moda oldu ama sonunda otobüste de rahatlıkla giyebileceğimbir kulaklık buldum. Logitech G433 hem oyun oynarken hem de günlük bir aksesuar olarak kullanabileceğiniz farklı renkleri olan bir kulaklık.

G433 sunduğu düzgün ses ve rahat tasarımı ile kullanışlı bir kulalık. Kulaklık bazen müzik dinlerken ses kalitesi konusunda düşük performans sunsa da oyun için sağlam bir seçim.

Logitech G433 inceleme: Hem renkli hem de çok yönlü kulaklık

Kırmızı olsun 5 kuruş fazla olsun

G433 hakkında ilk fark edeceğiniz şey, her bir kulak kabını kaplayan parlak renkli kumaş.Kırmızı rengi oldukça güzel ve dikkat çekici. Bu da kulaklığı görünüm açısından rakiplerinden ayıran oldukça şık bir detay. Kırmızı gibi parlak renklere karşı olanlar için siyah ve mavi renk seçeneğinin mevcut olduğunu ekleyelim. Benim test ettiğim model ise siyah renk.

Haberin Devamı

Kafa bandının alt tarafı, kumaş kaplı köpükle desteklenmiş. Bu da malzeme kalitesi açısından biraz ucuz hissettiriyor. Tüm üst bölüm, herhangi bir kafaya uyacak şekilde genişletilebiliyor. Sürücüler de ilave esneklik için 90 derece döndürülebilir. Böylece seyahatlerinizde kulaklığı daha kolay taşıyabilirsiniz.

Kulaklığın her iki tarafında da düzgün bir şekilde kazınmış Logitech logosu yer alıyor. Bunların dışında G433’ü elinize aldığında hafif olduğunu hissedebilirsiniz. Anca bu onun performansını etkilemiyor.

Sürücüler değiştirilebiliyor. Kutudan bunun için yedek mikrofiber pedler çıkıyor. Lüks durmasa da her iki sürücü, uzun oyun oturumlarında aşırı ısı birikimi olmadan uzun süre giyilebilir. Pedlerin kumaş olması kulaklarınızın daha fazla hava almasına yardımcı oluyor.

Fakat benim için G433'ü saatlerce saatlerce giymek çok eğlenceli değildi.G433'ün çelik kafa bandı bana biraz sıkı geldi. Başka biri denediğinde ise aynı sorunla karşılaşmadı.

Konsol oyuncuları için en uygun konfigürasyon çıkarılabilir mikrofonunu ve 4 kutuplu 3.5 mm kablo olsa da, PC oyuncuları 7.1 sanal surround ses için birlikte verilen USB DAC'ı da kullanabilir. Ek bir kablo, dahili mikrofon içeriyor. Günlük -örneğin işe gidip gelirken-rutininizde için oldukça kullanışlı.

Haberin Devamı

Logitech Gaming Software’ı ücretsiz olarak indirip, EQ ayarlarını yapabilir ve DTS sanal surround sesini etkinleştirebilirsiniz. Ayrıca, sadece belirli başlıklarda uygulanacak oyuna özgü ayarlar da dahil olmak üzere kullanıcı profilleri oluşturabilirsiniz.

Logitech G433 inceleme: Hem renkli hem de çok yönlü kulaklık

Ses kalitesi nasıl?

Kendi fiyat oralığına göre G433’ün sunduğu ses, oyun oynama ve müzik dinleme için yeterli düzeyde. HyperX Cloud II ve Corsair Void ile aralarında sıkı bir rekabet var ama G433kendine özel yazılımıyla bunların bir adım önünde. Çok yönlü olması ve ses kalitesi Void'e benziyor ancak Cloud II’deki ses G433’ten biraz daha ayrıntılı. Bununla birlikte, bu kulaklıkların ikisi de G433’ten daha ucuz. Fiyat yüzünden alıcılar, rakiplerine kayabilir.

Kulaklık, müzik dinlemek isteyenler için dengeli bir ton aralığı sunuyor. Ancak daha yüksek notalara çıkıldığında işler değişiyor. Sesleri birbirinde ayırmak zorlaşıyor. Coldplay dinlerken müzikten keyif alıyorsunuz ancak ses ayrıntılı olmaktan biraz uzak. Müzik seanslarınız için G433 ne yazık ki pek etkili bir kulaklık değil. Sürücüler dışarıyla olan bağınızı da çok kesmiyor. Ortam seslerini kısık da olsa duyabiliyorsunuz.

Haberin Devamı

G433'ün üstün olduğu yer ise oyunlar. Kulaklık ve Gears of War 4 ile birkaç saatten fazla zaman geçirdim ve etkilendiğimi söyleyebilirim.The Witcher 3: Wild Hunt’ta Geralt'ın konuşmalarını ve kılıçların çıkardığı sesleri duyabilirsiniz.

Logitech, bas seviyesini, eylemin ardındaki pek çok şeyle çivilemiş, ancak her şeyi ezecek bir şekilde değil. Sağa sola hafif kıvraklıkla atlarken ya da oyunlarda önemli ölçüde daha az fark edilen ince film müzikleri kulağımda mükemmel bir şekilde yankılandı.

Kulaklık ayrıca, oyunlardaki ses seviyesini arttırmak için kullanılabilen USB DAC ile sanal surround ses sunuyor. Özel bir ev sineması deneyimini asla karşılayamayacak ama kesinlikle denemeye değer.

Mass Effect: Andromeda gibi çok oyunculu durumlarda DTS 7.1 surround ses işinize epey yarıyor. Rakiplerimin nerede olduğunu ve müttefiklerimin yardım için nereye kurulduğunu duymak bu sayede çok kolaydı.

Haberin Devamı

Kulaklıktaki mikrofon, temiz bir ses kaydı sunuyor. Gürültü önleyici teknik, düşük seviyede arka plan gürültüsünü filtrelemek için iyi iş çıkarıyor. Evde oyun oynuyorsanız, mikrofon oyun içi sohbetleriniz için gerçekten mükemmel bir seçim. Kalabalık bir ortamda aynı sonucu alamayabilirsiniz. Son olarak profesyonel bir ses kaydı için ayrı bir mikrofon tercih etmenizde fayda var.

Logitech G433 inceleme: Hem renkli hem de çok yönlü kulaklık

Sonuca bağlıyorum

Logitech G433, kalabalık kulaklık pazarına yeni ve harika bir ek. Kumaş kaplama birçok kişiye hitap edebilir. Kullanılan kumaş malzeme yüzünden biraz ucuz hissettirse de kullanımda hafif ve kulaklarınızın hava almasını sağlıyor. Ayrıca farklı oyun senaryolarında da iyi sesler sunuyor ve kaliteli bir mikrofona sahip. Müzik konusunda da iyi iş çıkarıyor ama oyunlardaki kadar değil.

Fiyatının ise biraz yüksek olduğunu düşünüyorum. Pahalı hissettirmek için üretilmediğinden fiyat satın almada önemli bir etken. Ses kalitesi deHyper X Cloud II gibi kendinden ucuz rakiplerinden çok iyi değil. Ancak, son derece esnek ve oyun için kaliteli bir şey peşindeyseniz, Logitech G433 paranızın karşılığını verebilir.

Logitech G433’e piyasada yaklaşık 530 TL’ye sahip olabilirsiniz.

ARTILARI

  • Şık kumaş tasarım
  • Çok yönlü ses
  • Rahat kullanım
  • Kaliteli mikrofon sesi
  • PC, konsol ve mobil için uyumlu

EKSİLERİ

  • Çok lüks veya pahalı hissettirmiyor
  • Müzik dinlemek için çok uygun değil.
  • Kendi sınıfına göre biraz pahalı