Teknoloji NASA başkanından ilginç açıklama' gözüm üzerinizde'

NASA başkanından ilginç açıklama' gözüm üzerinizde'

24.06.2021 - 16:49 | Son Güncellenme:

Daha önce de farklı açıklamalar yaparak dikkat çekmeyi başaran Nelson, uzay hakkında çalışmalar yapan 'milyarderler' için ilginç bir açıklamada bulundu.

NASA başkanından ilginç açıklama gözüm üzerinizde

Musk ve Jeff Bezos gibi teknoloji milyarderleri arasında uzay yarışı kızışırken NASA Başkanı Bill Nelson, milyarderlere mesaj verdi. Nelson, uzayın Vahşi Batı olmayacağını söyledi.

Haberin Devamı

Fox News'e konuşan NASA başkanı, "Gözümü üzerlerinde tutuyorum. Bu kişilerin de profesyonel astronotlara uygulanan titiz fiziksel ve psikolojik muayeneden geçmeleri gerekecek" ifadelerini kullandı.

Şu anda Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (UUİ) bulunan mürettebatın, ziyaretçileri karşılarken de güvende olmasını istiyoruz. Bundan daha azını beklemesinler.

ABD'NİN UZAY TURİZMİNE YÖNELİK DÜZENLEMELERİ VAR

Nelson'ın kendisi de aslında politikacı olmasına rağmen daha önce uzaya çıkmış ve bu alanda görev almıştı. 1986'da Temsilciler Meclisi'nin uzaya seyahat eden ilk üyesi olan Nelson, Columbia Uzay Mekiği'nde kargo uzmanı olarak görev yapmıştı. NASA'nın uzay yolculuğunu denetlemek için bir atılım yapıp yapmayacağı henüz bilinmiyor. Ancak ABD yönetiminin uzay turizmine yönelik düzenlemeleri değerlendirdiği biliniyor.

Haberin Devamı

Örneğin Kongre üyeleri, Federal Havacılık İdaresi'nin (FAA) gelecekte bu uzay uçuşlarındaki rolünün ne olacağını tartışıyor. Ancak bürokratlar bu tartışmaları sonlandıramadan milyarderler uzayda söz sahibi olmaya başlamış gibi görünüyor. Zira ultra zengin girişimciler arasında uzay rekabet çok yaygın hale geldi.

NASA başkanından ilginç açıklama gözüm üzerinizde

Örneğin, Amazon CEO'su Jeff Bezos, uzay firması Blue Origin'in New Shepherd uzay aracında seyahat etmek için 28 milyon dolar ödeyen kimliği belirsiz bir yolcuyla uzaya gitmeye hazırlanıyor.

Elon Musk ve Jeff Bezos gibi teknoloji milyarderleri arasında uzay yarışı kızışırken NASA Başkanı Bill Nelson, milyarderlere mesaj verdi. Nelson, uzayın Vahşi Batı olmayacağını söyledi. Fox News'e konuşan NASA başkanı, "Gözümü üzerlerinde tutuyorum. Bu kişilerin de profesyonel astronotlara uygulanan titiz fiziksel ve psikolojik muayeneden geçmeleri gerekecek" ifadelerini kullandı.

TARTIŞMALARA SEBEP OLMUŞTU

Şu anda Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (UUİ) bulunan mürettebatın, ziyaretçileri karşılarken de güvende olmasını istiyoruz. Bundan daha azını beklemesinler.

Nelson'ın kendisi de aslında politikacı olmasına rağmen daha önce uzaya çıkmış ve bu alanfa görev almıştı. 1986'da Temsilciler Meclisi'nin uzaya seyahat eden ilk üyesi olan Nelson, Columbia Uzay Mekiği'nde kargo uzmanı olarak görev yapmıştı.

Haberin Devamı

NASA'nın uzay yolculuğunu denetlemek için bir atılım yapıp yapmayacağı henüz bilinmiyor. Ancak ABD yönetiminin uzay turizmine yönelik düzenlemeleri değerlendirdiği biliniyor. Örneğin Kongre üyeleri, Federal Havacılık İdaresi'nin (FAA) gelecekte bu uzay uçuşlarındaki rolünün ne olacağını tartışıyor.

Ancak bürokratlar bu tartışmaları sonlandıramadan milyarderler uzayda söz sahibi olmaya başlamış gibi görünüyor. Zira ultra zengin girişimciler arasında uzay rekabet çok yaygın hale geldi.

Örneğin, Amazon CEO'su Jeff Bezos, uzay firması Blue Origin'in New Shepherd uzay aracında seyahat etmek için 28 milyon dolar ödeyen kimliği belirsiz bir yolcuyla uzaya gitmesine hazırlanıyor.