Teknoloji Haberleri Nike, iPhone ile kontrol edilebilen yeni basketbol ayakkabısını tanıttı

Nike, iPhone ile kontrol edilebilen yeni basketbol ayakkabısını tanıttı

16.01.2019 - 15:56 | Son Güncellenme:

Nike, Adapt BB adı verilen yeni basketbol ayakkabasını duyurdu. iPhone'lara yüklenen Nike Adapt mobil uygulaması ile ayakkabının sıkılığını kontrol edilebileceksiniz.

Nike, iPhone ile kontrol edilebilen yeni basketbol ayakkabısını tanıttı

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Nike, FitAdapt teknolojisine dayanan ve iPhone ile kontrol edilebilen basketbol ayakkabılarını piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Yeni Nike Adapt BB ayakkabı, ayağın ihtiyaç duyduğu gerginliği algılayan ve rahat oturması için buna göre ayarlanan özel bir motora sahip. Akıllı ayakkabı, ayakkabının düğmeleri veya Nike Adapt uygulaması kullanılarak kontrol edilebiliyor. Bu sayede basketbol oyuncularının oyun sırasında yaşadıkları ayakkabı uyum sorununu ortadan kaldırıyor. Oyuncular ısınma sırasında, molalarda ve maçlarda farklı gevşeklik seviyelerini seçebilecek.

Nike, iPhone ile kontrol edilebilen yeni basketbol ayakkabısını tanıttı

Ayakkabı 505 mAh batarya ile donatıldı. Bu, tam dolu olduğunda 10 ile 20 gün arasında gidebiliyor. Kablosuz olarak Nike'ın ayakkabı büyüklüğündeki Qi uyumlu şarj aletiyle üç saatte şarj olabiliyor.

Haberin Devamı

Nike, yeni Adapt BB ayakkabılarının, 2016'daki HyperAdapt 1.0 ayakkabılarının evrimi olarak görüyor. Bu, güç bağlama özelliğine sahip ilk çok amaçlı performans ayakkabısı. Adapt BB ayakkabısı, Nike’ın sürekli güncellenen ilk performans ürünü olacak ve tercih edilen güncellemeleri alacak.

Nike'ın online mağazasına göre ayakkabılar ABD'de 350 dolara satılıyor ve 16 Şubat'ta kargoya başlanacak.

Yazarlar