Teknoloji Patlayan Nokia telefonu genç kadının ölümüne neden oldu

Patlayan Nokia telefonu genç kadının ölümüne neden oldu

21.03.2018 - 09:56 | Son Güncellenme:

Hindistan'da 18 yaşındaki genç kız, Nokia 5233'ün patlaması nedeniyle hayatını kaybetti. Yaşananların ardından HMD Global, basın açıklaması yaparak 5233 modelini kendilerinin üretmediklerini ve oldukça eski bir model olduğunu söyledi.

Patlayan Nokia telefonu genç kadının ölümüne neden oldu

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Hindistan'ın doğusunda Odişa Eyaleti'nde yaşayan Uma Oram adlı genç kız, Nokia 5233’ü şarja taktıktan sonra akrabalarıyla telefon görüşmesi yapmaya başladı. Uzun süren telefon görüşmesinin ardından Nokia 5233’ü konuşma sırasında şarj cihazına bağlayan Oram, telefonun bir anda patlamasıyla elinden, göğsünden ve bacaklarından yaralandı. Sesi duyarak yardımına koşanlar genç kadını hastaneye götürdü.

Patlayan Nokia telefonu genç kadının ölümüne neden oldu

Erkek kardeşi Durga Prasad Oram şöyle dedi: "Cep telefonunun bataryası tükenirken, aynı anda şarj etmek için telefonu fişe taktı. Cep telefonu konuşmaya başladığında şarj oluyordu. Pil aniden patladı. Tam olarak ne olduğunu bilmeden önce Uma bilinçsiz düştü. Dahas sonra hastanede öldüğü ilan edildi."

Haberin Devamı

Yerel basına verdiği demeçte, telefonun Nokia 3110 olduğunu, ancak bazı medya kaynaklarının Nokia 5233 akıllı telefon olduğunu söyledi. Olayın resimleri 5233 gibi görünen hasarlı bir telefonu gösteriyor. O cihaz 2010 yılında piyasaya çıktı ve o dönemde Nokia'nın en ucuz dokunmatik ekranlı akıllı telefonuydu.

Patlayan Nokia telefonu genç kadının ölümüne neden oldu

HMD, söz konusu telefonun, yeni bir Nokia cihaz yelpazesi oluşturmak için 2017 yılında kurulan Nokia telefonlarının yeni evi HMD Global tarafından üretilmediğini veya satılmadığını söyledi. Şirket, "HMD Global olarak, güçlü bir kullanıcı deneyimi sunan ve yüksek müşteri beklentilerini karşılayan yüksek kaliteli telefonlar üretmeye kararlıyız" dedi.