Teknoloji Pcı Express Nedir, Ne İşe Yarar? Pcı Express Hızı Nedir?

Pcı Express Nedir, Ne İşe Yarar? Pcı Express Hızı Nedir?

13.03.2022 - 03:47 | Son Güncellenme:

Bilgisayar donanımları ve kullanımları ile ilgili bilinmesi gereken bazı detaylar bulunmaktadır. Özellikle de PCI express anakart üzerinde yer almaktadır. PCI Express nedir, ne işe yarar? PCI Express hızı nedir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.

Pcı Express Nedir, Ne İşe Yarar Pcı Express Hızı Nedir


PCI express bilgisayarlarda bulunan anakarttaki ekran kartının da takılmış olduğu bir genişleme yuvası olarak bilinir. PCI genişleme yuvaları donanım kartları için kullanılmaktadır.

PCI Express Nedir?

Bilgisayarların donanımları anakart üzerinde bilgisayarın beynini oluşturmaktadır. Özellikle de PCI express, bilgisayar anakartı üzerinde yer alır. Ekran kartının takıldığı bu genişleme yuvasına PCI express denilmektedir. Günümüzde NVIDIA ve ATİ öncülüğünde piyasaya çıkarılan son teknoloji grafik kartlarının nerede ise tamamında PCI express yer alır.

PCI Express Ne İşe Yarar?

PCI express, bilgisayardaki anakart üzerinde yer alır. Bu ekran kartının da takıldığı bir genişleme yuvası olarak bilinir. Son yıllarda PCI genişleme yuvalarının da yerini almış durumdadır. PCI express özellikle aktarım hızı bakımından da tercih ediliyor. PCI express genel olarak AGP veriyolundan ve PCI veriyolundan da çok daha hızlı olarak bilinmektedir.

PCI Express Hızı Nedir?

Bilgisayarlarda yer alan PCI express hızı geçit başına 250 MB\s olarak bilinir. Bunun yanı sıra Maksimum da 32 geçit sayısı bulunur. PCI express aynı zamanda toplamda birleştirilmiş alanı yaklaşık 8 GB\s veri transfer hızına da ulaşabilmektedir. Oldukça hızlı olan bu materyal son yıllarda da yoğun olarak kullanılır.