Teknoloji Plantronics BackBeat FIT 305 inceleme

Plantronics BackBeat FIT 305 inceleme

29.01.2018 - 15:17 | Son Güncellenme:

Plantronics’in fitness ile gündelik hayat arasında kolayca geçiş yapmanız için tasarlanan ve dünyanın en hafif Bluetooth kulaklıklarından biri olabilecek BackBeat FIT 305 modelini inceledik. Dört farklı renk seçeneğiyle gelen BackBeat FIT 305’in detaylı incelemesi sizlerle.

Plantronics BackBeat FIT 305 inceleme

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Fitness kategorisi içi piyasada onlarca kablosuz kulaklık var. Plantronics de ultra hafif BackBeat Fit 305 ile tüketicilere egzersizleri sırasında rahatça kullanabileceği kablosuz bir kulaklık sunuyor. Diğer bir çözüm olan Plantronics BackBeat Fit 500, kulak üstü stili tercih eden kullanıcılar için ancak kulak içi bir şey isteyenlere için BackBeat Fit 305 önerebileceğim bir. model.

Plantronics BackBeat Fit 305, egzersizleriniz sırasında terleyip hareket ederken sizi eğlendirmek için tasarlanmış. Bu basit görünen kulakiçi kulaklıklar ihtiyacınız olan temel şeyleri size sonunda kadar sunuyor.

Apple AirPods veya Samsung Gear IconX gibi tamamen kablosuz değiller ama tarz sahibi müzik severler ile fitness meraklıları için güvenli ve şık.

Haberin Devamı

Peki Plantronics Backbeat FIT 305 spor salonunu biraz daha dayanılabilir hale getirebilir mi hep birlikte görelim.

Plantronics BackBeat FIT 305 inceleme

Spor yaparken başta olmak üzere günlük kullanım için de ideal

BackBeat Fit 305, geçmişte fitness için olan modellerle karşılaştırıldığında, tasarımıyla tamamen farklı bir yaklaşım benimsiyor. Evet, iki kulakiçi kulaklık hala birbirine bağlı, ancak BackBeat Fit 305’in kumaş kablosu eskimeye karşı daha fazla dirençli. IPX5 derecelendirmesi ve askeri sınıfı nano kaplamayla (P2i kaplama) kulaklıkların, spor salonunda her şeye katlanacaklarını garanti ediyor.

Kulaklıklar, spor dışında günlük kullanım için de yeterince kullanışlı. Spor örgüolarak adlandırılan bir kabloyla dayanıklılık arttırılmış. Bunlar düz plastik kablolardan çok daha iyi. Plantronics, gece koşmayı sevenleri de unutmamış. Kabloların üzerinde karanlıkta ışığı yansıtıcı bantlar var. Örgü oldukları için de birbirlerine karışmıyorlar. Kablo, kafanızın arkasından geçecek kadar uzun.

Plantronics BackBeat FIT 305 inceleme

Kabloları boynunuza göre ayarladıktan sonra birbirine bağlamak için bir mandal var. Bu sayede kabloları birbirlerine sıkıca tutturabilirsiniz. Kulaklık ucunun tasarımı ortamdaki gürültünün engellemesine yardımcı olduğundan elinizin altındaki şeye daha rahat odaklanabilirsiniz. Ses izolasyonu mükemmel değil ama ortama sesinin çoğunu engelleyebiliyor.

Haberin Devamı

Kulaklıklarplastikten yapılmış ve uçları geleneksel kulaklıkların aksine dik açıda. Bu tomurcuğun kulak kanalınıza erişmesine yardımcı oluyor. Kutu içerisinden üç farklı kulaklık ucu da sizleri bekliyor. Kauçuk uçlar kolayca çıkarılabilir ve değiştirilebilirsiniz.Kulaklığın ucundaki kanat, onu güvenli bir şekilde kulağınıza tutturmanız için şart. Bu sayede egzersiz esnasında kulağınızdan düşmüyorlar.

Sağ kulaklığa yakında fiziksel kontrol tuşları da var. Bu tuşlarla sayesinde ses seviyesini ayarlayabilir veya şarkılar arasında geçişler yapabilirsiniz. Ancak kumanda biraz büyük olduğundan bazı insanlar bundan rahatsız olabilir.

Plantronics BackBeat FIT 305 inceleme

Neyse ki denetimleri bulmak ve kullanmak oldukça kolay. Merkezdeki büyük kare düğme, 305’i açıp kapatıyor ve Bluetooth eşleştirmesini yönetiyor. Büyük "+" ve "-" düğmeleri ses seviyesini ayarlamanıza ve parçalar arasında atlamanıza izin veriyor. Hızlı basış sesi yükseltip düşürüyor, daha uzun basarsanız parçalar arasında ileri ya da geri atlayabilirsiniz. Düğmelerin yükseltilmiş şekli, yerlerini bulmalarını kolaylaştırıyor.

Haberin Devamı

Kumanda üzerindeki küçük kapağın altında mikroUSB bağlantı noktası saklı. Şarj etmeniz gerektiğinde kapak rahatça açılıp kapanıyor.

305, tasarımsal anlamda bütün temel özelliklere sahip. Rahat, hafif, sağlam malzemelerde yapılmış ve kullanımı kolay. Bonus olarak basit bir taşıma çantası da kutunun içerisinde çıkıyor.

Plantronics BackBeat FIT 305 inceleme

"Gerçek kablosuz" kulaklıklardan daha iyi ses veriyor

BackBeat Fit 305’i Bluetooth 4.1 teknolojisiyle aynı anda iki cihaza bağlayabilirsiniz. Kulaklık, 8 adede kadar cihazı da hafızasına alabiliyor. 10 metreye kadar çekim alanı sunan 305’i eşleştirme moduna geçirmek ve mobil cihazınıza bağlamak da oldukça kolay. Plantronics'in mobil uygulaması Plantronics Hub’ı kulaklıklarınızı güncellemek ya da onları kaybettiğinizde bulmak için Android veya iOS cihazlarınıza indirebilirsiniz. Bu arada kulaklıklar hem iPhone hem de Android cihazlarla uyumlu.

Bluetooth bağlantı performansı iyi. 305, onları eşleştirdiğim her cihazı hatırladı ve kolaylıkla yeniden bağlandı. Bağlantı yaklaşık 28 adımla sınırlı ve yani 10 metreyi geçince kesiliyor. Aralığa geri döndüğünüzde hemen bağlantıya geçiyor.

Haberin Devamı

Ses, 6mm sürücülere sağlanıyor ve tüm egzersizleriniz boyunca motive olmanıza yardımcı olacak bir ses performansı üretiyor.

Ses kalitesi, fiyatına göre iyi. Orta ve yüksek tonlardan yeteri kadar memnun kalacağınıza inanıyorum. Düşükler istediğim kadar sağlıklı değil ancak bumüziğin ses kalitesini çamurlu hale getirecek kadar değil.

Plantronics BackBeat FIT 305 inceleme

Koşu sırasında ses kalitesi önemli olan noktalardan biri. Çünkü genellikle kulaklarınız, ayağınız sürekli yere vuran sesi ve rüzgarın ortam gürültüsünü duyar. 305, gürültüyü izole etme ve herhangi bir sızıntıyı önlemede iyi bir iş çıkartıyor.. Bir bakıma tehlikeli derecede iyi davranıyorlar. Ses seviyesini yükselttiğinizde arkanızdan gelen otomobil sesi tamamen fark edilmeyecek düzeye geliyor. Bu yüzden dikkatli olun.

Pil ömrüne gelirsek, sunduğu performans "gerçek kablosuz" kulaklıklardan daha iyi ama bu kulaklık sınıfı için ortalama seviyede. Plantronics, BackBeat Fit 305’in 6 saatlik pil ömrüne sahip olduğunu iddia ediyor. Testlerim sırasında pil ömrü 5 saat 45 dakika ile 6 saat 20 dakika arasında değişiyordu. Spor salonunda rahatça egzersiz yapabilir veya bütün bir maratonu tek şarjla bitirebilirsiniz.

İki saatten az bir sürede şarj olan kulaklığın bekleme süresi 10 gün kadar. 90 dakika boyunca işlem yapılmadığında da 305, otomatik olarak kapanıyor. Diyelim spora gideceksiniz ama şarjınız yok. 305, 15 dakikalık hızlı şarjla da 1 saate kadar kullanım kolaylığı sunuyor.

Plantronics BackBeat FIT 305 inceleme

Sonuca bağlıyorum

Yüksek motivasyona dayalı bir çalma listesinin herkesi gaza getireceğine ve aktif olmasına yardımcı olacağına inanıyorum. Ancak bunun için doğru kulaklıklara ihtiyacınız var. Ses kalitesi iyi ancak satın alma kararınızda bu önemli bir faktör ise, biraz daha para harcamak isteyebilirsiniz. Jaybird Freedom 2’ye bakabilirsiniz. 305’ten daha pahalı ama ses deneyiminizi biraz daha hassas ayarlayabileceksiniz.

Fiyat sizin için önemliyse o zaman doğru karar BackBeat Fit 305.Fitness içim tasarlanmış gerçekten çekici bir seçenek.BackBeat Fit 305, fiyat, konfor ve kullanım kolaylığıyla uygun fiyata satın alabileceğiniz kablosuz kulaklıklardan biri. Her egzersizden sonra sürekli olarak şarj etmek zorunda da kalmıyorsunuz.

BackBeat FIT 305 piyasda 370 TL'ye bulanabiliyor.

Plantronics BackBeat FIT 305 inceleme

ARTILARI

  • İyi fiyat
  • Kaliteli ses
  • Kulağınıza rahat bir şekilde uyuyor
  • Spor salonu ve günlük kullanım için tasarlanmış
  • Hafif
  • Güzel bir taşıma çantası var

EKSİLERİ

  • Üzerindeki kumanda biraz büyük ve sınırlı özellik sunuyor