Teknoloji Plantronics BackBeat Go 810 inceleme: Müziğin tadını çıkarın

Plantronics BackBeat Go 810 inceleme: Müziğin tadını çıkarın

07.01.2019 - 14:11 | Son Güncellenme:

Backbeat Fit 350 tarz bi kulaklık hoşunuza gitmemiş ya da size kullanışsız gelmiş olabilir. Ancak Plantronics’in diğer modeli BackBeat Go 810 ondan çok farklı. Go 810, şirketin popüler BackBeat Pro 2 SE modelinin bütçe dostu halefi olarak öne çıkıyor. Bu kulaklıklar kendi fiyat aralığında çoğu rakibinden daha iyi performans gösteriyor ve iki modlu aktif gürültü engelleme (ANC) özelliği var. Ben de bu kulaklığı sizler için inceledim.

Plantronics BackBeat Go 810 inceleme: Müziğin tadını çıkarın

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Plantronics, bu modede Bose ve Sony'nin tasarımlarına benzer fakat daha az premium gibi görünen temiz, minimalist bir tasarıma yer vermiş.

Yapı kalitesi plastik, metal ve silikon oluşuyor. Kulak yastıkları, yumuşak bir dokunuşa sahip suni deriden yapılmış. Üstte, plastik bir kafa bandı var. En çarpıcı kısımlar sağlam bronz renkli uzatıcılar. Tüm fiziksel düğmelerin kendilerine özgü bir imza hissi vardır, bu da onları tanımlamayı kolaylaştırıyor.

Sürücüler boynun etrafına rahat bir şekilde oturması için yana dönse de içeriye doğru katlanamıyor. Bu neden bazı rakiplerine göre daha az taşınabilir durumda. Kir ve çizik gibi lekelere karşı hassas olduğundan etrafta bırakırken dikkatli olun.

Kulaklıkla birlikte 3.5mm ve mikro USB kablosu, seyahat çantası geliyor. En çok dikkatinizi çekebilecek şeyler ise renkleri: Siyah, Kemik Beyaz ve Lacivert. Sonuncusu en çekici olanı ve benim de kullandığım model.

Haberin Devamı

Kulaklık oldukça hafif ve gün boyu kullanmak için konforlu. Kafa bandı kafanıza fazladan baskı yapmadan onları sabit tutmak için yeterli desteği size sunuyor. 40mm sürücüler, kulaklarınızı komple sarıyor. Bunları spor yaparken de rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Sol kulaklıkta, üç düğmeli bulacaksınız. Bunlar ileri, geri atlama gibi çalınanı yönetmek için kullanılıyor. Yan tarafta, aynı anda 2 saniye boyunca basılı tutulduklarında gürültü iptal modları arasında geçiş yapan ses tuşları da var. En altta 3.5mm ses girişi ve şarj portunu göreceksiniz. Sağ kulaklıkta ise Bluetooth / güç düğmesi, LED ışığı ve dinleme modları arasında geçiş yapan ve çağrılar sırasında mikrofonu susturan EQ düğmesi yer alıyor.

Go 810’daki aktif gürültü önleyici Bose veya Sony performansıyla eşleşmiyor. Yine de kulaklığın gürültü iptali, yakındaki sesleri engellemek için yeterli.

Gürültü engelleme için iki mod var: düşük ve yüksek. İlki, ofisler gibi kapalı ortamlar için ikincisiyse uçak, tren gibi gürültülü ortamlarda daha iyi performans gösteriyor.Ofis ortamında kullandığınızda çevrenizden izole oluyorsunuz.
Yüksek mod, dışarıdayken çok faydalı. Metroda yanımda oturan çiftin ve tünellerden gelen rüzgarın sesini kısmayı başardı. Ancak yakındaki bir inşaat sahasından gelen gürültüyü susturması epey zor.

Haberin Devamı

Ses kalitesi açısından, en iyi dinleme deneyimi için aktif gürültü engellemeyi yüksek seviyede tutmak isteyebilirsiniz. Ağır baslara sahip parçalar Go 810'da başarılı. Rap dinlerken de sözler açıkça anlaşılıyor. Caz dinlerken belirli enstrümanları tanımada zorluk çekebilirsiniz. Aktif gürültü engellemeyi kapatırsanız bas seviyeleri de düşüyor.

Çağrı kalitesi de başarılı. İki taraftan da net ve yüksek sesle geliyor. Dış ortam koşullarında bile, kulaklıklar net ses üretebiliyor. Gürültü engellemenin kapalı olduğundan emin olmanız gerek, aksi takdirde mikrofonlar etrafınızdaki ortam gürültüsünü arttırıyor.

Plantronics uygulamasında sesi kişiselleştirmek için EQ ayarını kullanabilirsiniz. Uygulama, aktif gürültü engelleme seviyelerini, çağrılar için HD ses desteğini ve kaybolan kulaklarınızı bulma konusunda size yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

Plantronics, 810’un aktif gürültü engelleme moduyla 22 saat, standart modda ise 28 saat pil ömrüne sahip olduğunu iddia ediyor. Bu oldukça doğru, çünkü kulaklıklar gürültü önleme açıkken yaklaşık 20 saat ayakta kalabildi. Yaklaşık 90 dakikada ise tam şarja ulaşabiliyor.

Uzun lafın kısası Backbeat Go 810, sağlam ses kalitesi, güçlü pil ömrü ve güvenilir gürültü önleme özelliği ile birçok lüks kulaklıktan çok daha fazla performans sunuyor.

Ancak, mükemmel değiller. Tasarımı biraz basit ve düzeltilmesi gereken hataları var.

Bununla birlikte, Go 810, çok fazla para harcamak istemeyen yolcuları memnun edecek uygun fiyatlı bir kulaklık. Plantronics BackBeat Pro 2 gibi daha iyi kulaklık var ama bunlar epey pahalı.

Plantronics Backbeat GO 810’a yaklaşık 750 TL’ye sahip olabilirsiniz.