Teknoloji Raspberry Pi Zero Fiyat Performans Oranı ile Efsane Oldu

Raspberry Pi Zero Fiyat Performans Oranı ile Efsane Oldu

26.11.2015 - 09:50 | Son Güncellenme:

Artık teknolojinin bahanesi kalmıyor. Bizim zamanımızda olsa neler neler yapardık sözleri Raspberry Pi Zero ve benzer pek çok girişim sayesinde tarihin tozlu raflarında yerini alıyor. Raspberry Pi 2012 yılında ilk...

Raspberry Pi Zero Fiyat Performans Oranı ile Efsane Oldu

Artık teknolojinin bahanesi kalmıyor. Bizim zamanımızda olsa neler neler yapardık sözleri Raspberry Pi Zero ve benzer pek çok girişim sayesinde tarihin tozlu raflarında yerini alıyor. Raspberry Pi 2012 yılında ilk duyurulduğunda devrimsel bir projeydi. Ancak bu işlem gücünden kaynaklanmıyordu. Kredi kartı büyüklüğünde bir bilgisayar ve boyutuna göre güçlü ayrıca hem kendin yap projeleri için ucuz hem de bilgisayarlar hakkında birşeyler öğrenmek harika bir fırsattı. Şimdi ise İngiliz Raspberry Pi Vakfı bunu Raspberry Pi Zero ile bir adım ile taşıyor. Daha da küçük bir model olan Raspberry Pi Zero sadece 5 dolara satıyor. Bilgisayar dediğimiz de aklıma gelen genel özellikleri . Pi Zero'nun serinin diğer ürünleri gibi bir klavyesini yok ya da bir mouse ve hatta bir kasası bile yok.

Haberin Devamı

Ancak o tamamen fonksiyonel bir bilgisayar. İçerisinde ise 1Ghz Broadcom BCM2835 işlemci, 512 MB ram, bir micro SD kart okuyucu, bir mini HDMI girişi ve biri data transferi biri ise güç için olmak üzere 2 tane microUSB girişi bulunuyor. Raspberry Pi, Commadore 64 neslinin yaşadıklarını yeni nesile hissettirmek ve bilgisayar kullanımını daha anlamlı hale getirmek için iyi bir proje ile geniş kitlelere ulaşmayı başardı. Bu projenin ve katkılarının devamında daha temiz ve kullanılabilir teknolojilerin çıkması ise insanlığa en büyük katkı olacak.