Teknoloji Samsung Galaxy A6+ 2018 inceleme: Ortalama fiyata üst düzey özellikler

Samsung Galaxy A6+ 2018 inceleme: Ortalama fiyata üst düzey özellikler

22.06.2018 - 11:49 | Son Güncellenme:

Samsung kısa bir süre önce A6'nın yanında Galaxy A6 Plus’ı da piyasaya sürdü. Multimedya ve sosyal medyaya odaklı telefon, iyi bir ekran, kamera, en yeni uygulamalar için destek sunuyor. Biz de Galaxy A6 Plus’ı sizler için inceledik.

Samsung Galaxy A6+ 2018 inceleme: Ortalama fiyata üst düzey özellikler

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Galaxy S8 ve Galaxy S8+ ile sunulan Samsung'un Infinity Display ekranları, düşük fiyatlı modellere yavaş yavaş gelmeye başladı. Şirket bütçe dostu A ve J serilerine kadar indi. Yakın zamanda piyasaya sürülen Galaxy A6+, Galaxy A serisine katılan orta sınıf bir akıllı telefon. Galaxy A6, Galaxy J8 ve Galaxy J6 ile birlikte piyasaya sürüldü.Hepsi tek bir ortak noktaya sahip: Infinity Display.

Galaxy A6+'nın en önemli özellikleri arasında 18.5: 9 en boy oranı, çift arka kamera, yüz tanıma ve metal yekpare kasa üzerindeki Infinity Display ekran yer alıyor.

Galaxy A6+ aslıda, Nokia 7 Plus, modüler Moto Z2 Play ve Honor 10 ile ile rekabet etmeyi hedefliyor.

Peki yeni Samsung Galaxy A6+ parasının karşılığını veriyor mu? Detaylı incelememizde öğrenelim.

Haberin Devamı

Çelik kasa sayesinde oldukça sağlam

Galaxy A6+, ağırlıklı olarak metalden üretilmiş ve bu da elde premium bir telefon hissi yaratıyor. Infinity Display ekran ön tarafa hükmediyor ancak tam olarak sınırsız değil. Telefon cidden sağlam, hatta inceleme dönemimde birkaç düşürmeden sağ çıktı.

Galaxy A6+, siyah, mavi ve altın renklerde geliyor. Ön yüz üç seçenek için de siyah. Bu akıllı telefon üst sınıf görünse de biraz ağır (yaklaşık 191g) ve bu tek elle kullanımı biraz zor hale getiriyor. 7.9mm kalınlık da onu zariflikten uzaklaştırıyor.

Göze çarpan anten hatları, kamera, parmak izi okuyucu derken arka panel oldukça yoğun ve karmaşık görünüyor. Parmak izi sensörü, arkadaki çift kamera kurulumunun hemen altında bulunuyor. Bunun altında ise Samsung logosu yer alıyor. Parmak izi sensörünün konumu ergonomik olsa biraz ufak. Bu yüzden parmaklarım sürekli sensör yerine arka kameralara çarptı.

Akıllı telefonun sağ tarafında güç düğmesi ve hoparlör bulunuyor. Tek hoparlör, yüksek ses verse de konumu oldukça garip. Video izlerken veya oyun oynarken hoparlörü elinizle kapatmak kolay. Sol tarafta ise ses tuşları, Nano-SIM ve bir Micro SD kart tepsileri var. Alt kenarda ise micro USB ve kulaklık girişi yer alıyor. 3.5 girişin olması bir telefonda bence en güzel özelliklerden biri. Sonuçta herkesin kablosuz kulaklığı yok. Bu fiyat bandındaki bir telefonda USB Type-C portu beklemek adil ve Samsung bu konuda bir şeyler yapmalı.

Haberin Devamı

Galaxy A6+, kulaklık, kısa bir mikro USB kablosu ve Samsung markalı şarj cihazı ile birlikte geliyor. Birlikte verilen kulaklıklar kesinlikle ortalama ve daha ucuz bir akıllı telefona aitmiş gibi hissettiriyor. Ses kalitesi ise çok iyi değil.

Samsung Galaxy A6+ 2018 inceleme: Ortalama fiyata üst düzey özellikler

Diğer teknik detaylarına değinelim…

Trend 18: 9 en / boy oranı olsa da Samsung, Galaxy A6 Plus'ta da olduğu gibi bunu değiştirmede kararlı. Diğer Galaxy akıllı telefonlarda olduğu gibi Galaxy A6 Plus'ta da 18.5: 9 en-boy oranını görüyoruz.

Galaxy A6+, 18.5: 9 en-boy oranına sahip 6 inçlik FHD + (1080x2220-piksel) Super AMOLED ekrana sahip. Samsung genellikle telefonlarını üst düzey ekranlarıyla donatıyor. Yani A6+'taki bir istisna değil. Üst düzey görüntüleme açıları, canlı renkleri ve koyu siyahları ile AMOLED panel bu akıllı telefonun öne çıkan özelliği. Çentiği bu telefonda görmemekten mutluluk duyuyorum.

Haberin Devamı

18.5: 9 en boy oranı, oyun ve multimedya tüketimine iyi bir şekilde katkıda bulunuyor. İçeriğin sürükleyici görünmesini sağlıyor. Ekranda ayrıca, telefonu uykudan uyandırmadan cevapsız arama, saat, tarih, pil seviyesi ve bildirimleri gösteren Always-on display (her zaman açık ekran) modu var.

Çift SIM karta sahip Galaxy A6+, 4GB RAM ile eşleştirilen 1.8GHz'de saat hızına sahip Qualcomm Snapdragon 450 işlemci tarafından destekleniyor. Bu 14nm işlemci, Snapdragon 625'de bulunan sekiz adet ARM Cortex-A53 işlemci çekirdeği ve aynı GPU'yu (Adreno 506) kullanıyor. Ayrıca, 256 GB’a kadar Micro SD kart ile genişletilebilen 64GB depolama alanı ve 3.500mAh pil de var.

Samsung Galaxy A6+ 2018 inceleme: Ortalama fiyata üst düzey özellikler

Bağlantı seçenekleri arasında Wi-Fi 802.11 a / b / g / n, Bluetooth 4.2, GPS, GLONASS ve 4G VoLTE bulunuyor. NFC eksikliği ile şarj ve veri aktarımı için eski moda MicroUSB portunun varlığı hayal kırıklığı yaratıyor. Galaxy A6+ çift SIM'i destekliyor ama biri sadece 4G hızında çalışabilir, ikincisi 3G ile sınırlı.

Haberin Devamı

Galaxy A6+, WhatsApp veya Twitter gibi sosyal medya uygulamalarını kullanma gibi gündelik kullanım işlemlerini akıcı bir şekilde yerine getiriyor. Ancak bazen yavaşlama ve teklemesi de fark ediliyor.

Oyunlara gelecek olursam, herhangi bir gecikme yaşamadım. Ancak 3D oyunlarda yüklemeler bazen biraz uzun sürebiliyor. Oyunların genelinde aldığınız kare oranı 30fps. Tarayıcı, e-posta, sosyal medya ve diğer uygulamaları kullanırken, cihaz herhangi bir sorun yaşatmadı.

Galaxy A6+, 4G bağlantıda çok ısınmıyor. Adreno 506 GPU sayesinde oyun oynarken de sıkıntı yaşanmıyor. Yerleşik 'Game Explorer' uygulaması, oyun oynamadan önce normal, pil tasarrufu ve yüksek performanslı modlar arasında geçiş yapmanızı sağlıyor.

Bugünlerde çoğu akıllı telefonlarda olduğu gibi, Galaxy A6+ da yüz tanıma yerleşik bulunuyor. Bu özellik ön kameraya düzgün baktığınızda ve uygun ışıklandırmada iyi çalışıyor. Yüz tanıma ve parmak izi sensörü yerine akıllı telefon kilidini açmak için bazen şifre kullanmak çok daha hızlı bir çözüm oluyor.

Samsung Galaxy A6+ 2018 inceleme: Ortalama fiyata üst düzey özellikler

Galaxy A6+ , Samsung’un kendi arabirimi Experience 9.0 ve Android 8.0 Oreo ile çalışıyor. Android P güncellemesinin ne zaman alacağına dair resmi bir açıklama yok. Google’ın kendisiyle rekabet eden bir dizi Samsung uygulamasıyla birlikte, kaldırılamayan Microsoft uygulamaları, Samsung Experience, TouchWiz telefonu şişiriyor.

Samsung'un kendi uygulamaları 18.5: 9 en boy oranı için iyi bir şekilde optimize edildiğinden kullanımı kolay. Samsung ayrıca, ultra veri koruma modu, McAfee tarafından desteklenen anti-virüs uygulaması, tema desteği ve tek el modu gibi bir dizi çekici özellik sunuyor. Depolama yönetimi için verileri bellek kartına taşıyabilir, görüntüleri kopyalayabilir, kullanılmayan uygulamaları sıkıştırıp kayıtlı APK dosyalarını silebilirsiniz.

Chat over Video ya da Video Üzerinden Sohbet adlı yeni bir özellik, kullanıcıların video izlerken WhatsApp ve varsayılan mesajlaşma uygulamasında sohbet etmelerine olanak tanıyor. Samsung'un Hindistan Ar-Ge ekibi tarafından geliştirildiğini öne sürülen özellik, aktif videonun üzerine yarı saydam bir sohbet penceresi ve klavye yerleştiriyor. Bu özellik kullanım sırasında oldukça faydalı ve iyi çalışıyor.

Pil ömrü de oldukça iyiydi. Cihazda 3500 mAh çıkarılamayan pil var. HD loop video pil testimde, Galaxy A6+ 12 saat 30 dakika ayakta kalabildi. Gerçek dünya performansına gelirsek telefon,orta ve yoğun kullanımda tüm gün dayanabiliyor. Şarj işlemi oldukça yavaştı. Birlikte gelen şarj cihazının Galaxy A6+ 'yı tamamen şarj etmesi üç saatten fazla sürdü. Yüzde 50'ye ulaşması ise 1.5 saat.

Samsung Galaxy A6+ 2018 inceleme: Ortalama fiyata üst düzey özellikler

Peki çift arka kamera?

Galaxy A6+, f / 1.7 diyaframı olan 16 megapiksellik birincil sensör ve derinlik verilerini yakalamak için f / 1.9 diyaframı olan 5 megapiksel ikincil sensörden oluşan çift kamerakurulumu sunuyor. Ön tarafta, f / 1.9 diyafram açıklığında 24 megapiksel sensör var. Hem ön hem de arka kameralarda tek LED’li flaş yanıp sönüyor.

Kamera uygulamasının kullanımı kolay. Gece, Spor ve Panorama gibi çoklu modlar var. Pozlama, ISO ve beyaz dengesini değiştirmenize izin veren Pro modu da mevcut. AR etiketleri iyi çalışıyor ve hem ön hem de arka kameralarla kullanılabilir. Samsung'un 'Galaxy Apps' uygulamasında 30'dan fazla çıkartma bulunuyor.

Arka kamera zaman zaman odaklama yapmak için uğraşıyor, ancak görüntülerin dinamik aralığı iyiydi. Deneyimlerime göre, uygun ışıkta çekilen fotoğraflar, doğru renkler ve iyi detaylarla ortalamanın üzerindeydi. Düşük ışıkta çekilen görüntüler karanlık ve önemli miktarda gürültü vardı. Öne bakan 24 megapiksellik sensör, uygun ışıkta iyi ayrıntılar yakalıyor.Aynı zamanda yine grenli çekimler ile düşük ışıkta hayal kırıklığına uğratıyor. Öndeki LED flaş size bir dereceye kadar yardımcı oluyor. O yüzden ona çok güvenmemek gerek.

Galaxy A6+, hem ön hem de arka kameralarla bokeh çekimler yapabiliyor. Yalnızca arka kamerada olan Canlı Odak, kullanıcıların fotoğraf çekmeden önce alan derinliği yoğunluğunu ön görebilmelerine olanak tanıyor. Ortaya çıkan çekimler, en yüksek bulanıklık seviyesinde bile iyi derecede kenar algılamayla etkileyici. Selfie'de arka planı bulanıklaştırmak için kamera uygulaması yazılım algoritmalarını kullanıyor. Bokeh’li selfie’lerde bazen detay eksikliği ve yanlış kenarlar algılamaları görülebiliyor.

Video kaydı hem ön hem de arka kameralar için maksimum 1080p’ye kadar çıkıyor. Videolar iyi miktarda ayrıntıya sahip. Ancak odak kayması görülebiliyor. OIS eksikliği açık, ancak Galaxy A6+'nın fiyatı göz önüne alındığında bu mazur görülebilir.

Samsung Galaxy A6+ 2018 inceleme: Ortalama fiyata üst düzey özellikler

Sonuca bağlıyorum

Samsung Galaxy A6+ derin siyahlar, canlı renkler ve görüntüleme açılarıyla iyi bir ekrana sahip. Pil ömrü ortalama ve kullanılan malzeme ise kaliteli. Bu fiyat aralığındaki pek çok akıllı telefonun aksine A6+, e-ticaret sitelerinden ve çevrimdışı perakende mağazalarından satın alınabilir.

Ancak, ağır kasa, tutarsız yüz tanıma ve ufak performans sorunlarını gözden kaçırmamak gerek. Kamera, uygun ışıkta iyi çekimler üretiyor ancak düşük ışıkta mücadeleler veriyor. Nokia 7 Plus ve Honor 10 gibi benzer fiyatlı akıllı telefonlar, daha güçlü özellikleriyle tümüyle daha iyi durumdalar.

Samsung Galaxy A6 Plus, güvenilir bir multimedya telefonu arayan kullanıcıları hedefliyor.

Samsung Galaxy A6 Plus’a yaklaşık 2950 TL’ye sahip olabilirsiniz.

ARTILARI

  • İyi pil ömrü
  • Yüksek kaliteli malzeme
  • Super AMOLED ekran

EKSİLERİ

  • Biraz ağır kasa
  • Yüz tanıma ve parmak izi sensörü yavaş
  • Kameralar düşük ışıkta mücadele ediyor