Teknoloji Samsung, Galaxy S10'da ekran çerçevelerini inceltmek için ahizeyi ortadan kaldırabilir

Samsung, Galaxy S10'da ekran çerçevelerini inceltmek için ahizeyi ortadan kaldırabilir

13.06.2018 - 12:01 | Son Güncellenme:

Samsung, Galaxy S10'un tasarımını iyileştirmek için ahizeyi kaldırıp, ekranın kendisini bir ahize haline getirebilir. Samsung'u ekran çerçevelerini inceltmek için çerçevelerde bulunan donanım aygıtlarından da kurtulması gerekiyor.

Samsung, Galaxy S10da ekran çerçevelerini inceltmek için ahizeyi ortadan kaldırabilir

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Samsung, amiral gemisi akıllı telefonları için ekran çentiği seçerek çok fazla kazanç sağlayamayabilir. Şirketin bir sonraki amiral gemisi akıllı telefonunun ekran-kasa oranını artırması farklı şeyler düşünmesi gerek. Güney Kore'den gelen yeni bir rapor, Samsung'un Galaxy S10'un tasarımını iyileştirmek için ahizeyi kaldırıp, ekranın kendisini bir ahize haline getirebileceğini iddia ediyor. Gelecek yıl bu teknolojiyi Galaxy S10 ile görebileceğinize dair bir umut var.

Samsung Galaxy S8 ve Galaxy S8+ ile akıllı telefon tasarımı alanında yenilikçi bir adım atmıştı ama Galaxy S9'da aynı tasarımı kullanınca istediği başarıyı elde edemedi.

Şirketin yeni tasarımda üst ve alt kısımlardan keserek daha uçtan uca ekran elde etmesi için, bazı ayarlamalar yapması gerekiyor. Bazı OEM'ler, ahize ve ön kamera gibi gerekli tüm bileşenler bir kenara çekilerek panel büyütülmeli ama bu işlem kolay değil. Samsung'un şimdilik bunu yapması beklenmiyor ancak ahizeyi ortadan kaldırarak üst kısımda biraz daha yer açabilir.

Haberin Devamı

Raporda, Samsung'un gelecek yıl sesini duyuran OLED teknolojisini ticarileştirmeye hazır olduğu ve ilk ürünün büyük olasılıkla 6.2 inçlik bir panele saghip Galaxy S10 olacağı iddia ediliyor. Panel, temel olarak 100 ~ 8000Hz aralığında ses iletimi için titreşim ve kemik iletimini kullanacak. Titreşimler çok iyi olacağından, ekranın üst kısmını kulağına yaslayan kişiler, sesleri rahatlıkla duyabilecek.

Samsung’un bu teknolojiyi Galaxy S10 modelinde kullanacağına dair kesin bir bilgi yok.