Teknoloji Samsung, OLED temelli yeni bir 'giyilebilir cihaz' geliştirdi!

Samsung, OLED temelli yeni bir 'giyilebilir cihaz' geliştirdi!

07.06.2021 - 12:26 | Son Güncellenme:

Fitness takipçisi olarak çalışan OLED temelli cihaz, cilde takılabiliyor. Samsung gelecekteki giyilebilir cihazları için bu teknolojinin yaygınlaştırılmasını hedefliyor.

Samsung, OLED temelli yeni bir giyilebilir cihaz geliştirdi

Akıllı saatlere ve bilekliklere alternatif olması için geliştirilen bu yeni cihaz, OLED ekranı derinize takmanıza olanak sağlıyor. Bir bilimkurgu filminden fırlamış gibi duran cihazı duyuran Samsung, esnek ekran teknolojisindeki bir sonraki büyük atılımını gözler önüne seriyor. 

Haberin Devamı

Samsung Advanced Institute of Technology'deki (SAIT) araştırmacılar, kullanıcılara fitness verilerini izlemek için bileğe takılabilen esneyebilir bir OLED ekran geliştirdiler. Entegre edilmiş bir PPG kalp atış hızı sensörüne sahip olan ekranda,  Samsung'un "esneyebilir elektronik cilt form faktörü" dediği şeyi teknolojiyi gözler önüne seriyor.

EKRAN BOZULMASI OLDUKÇA DÜŞÜK

Araştırmacılar bu teknolojiyi bileğin iç kısmında test etti. Bilek hareketlerinin ekran yapısını pek da bozmadığına ulaşan bilim insanları, esneyebilen bu ekranı yüzde 30 oranında bozulma gördüğünü bildirdi. Bu ekranı 1.000'den fazla esneklik testine maruz bırakan araştırmacılar, ekranın halen çalışabilir olduğunu keşfetti. 

Samsung, OLED temelli yeni bir giyilebilir cihaz geliştirdi

Samsung'a göre, bu ekran cildin bir parçası gibi hissedilmesini sağlıyor. Uyurken veya egzersiz yaparken biyometrik verileri ölçmek için kullanılabilir. Fitness verilerinizi harici bir cihaza bağlamanıza gerek kalmadan doğrudan OLED ekranından da kontrol edebilirsiniz. Baş araştırmacı Youngjun Yun, "Teknoloji ayrıca yetişkinler, çocuklar ve bebekler için giyilebilir sağlık ürünlerinde ve ayrıca belirli hastalıkları olan hastalarda kullanılmak üzere genişletilebilir" diyor.