Teknoloji Samsung patlayan telefonu için 14 yaşındaki kızı suçladı

Samsung patlayan telefonu için 14 yaşındaki kızı suçladı

09.04.2018 - 09:23 | Son Güncellenme:

Geçtiğimiz yılında sonlarında gecenin ortasında şarj edilirken patlayan Samsung J7 için Güney Koreli şirket, kapsamlı araştırmalarının ardından telefon ya da şarj cihazında bir sorun olmadığını söyledi. Samsung, durumla ilgili küçük kızı suçladı.

Samsung patlayan telefonu için 14 yaşındaki kızı suçladı

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

2017’nin sonlarında gece yarısı 14 yaşında kız çocuğuna ait, şarj olurken patlayan Samsung J7 medyada geniş yer bulmuştu. Daha sonra çocuğun annesi Janice Shirley tarafından olayın peşine düşülmüştü. Samsung, kapsamlı araştırmalarının ardından telefon ya da şarj cihazında bir sorun olmadığın söyledi ve durumla ilgili küçük kızı suçladı.

Samsung, olaya neden olan şeyin “aşırı dış güç” olduğuna inanıyordu ve telefonu kullanan 14 yaşındaki kıza suçladı. Söylemeye gerek yok ama kızın annesi, Janice Shirley, Güney Koreli firmayla aynı fikirde değil. Shirley, Samsung'un şu anda yaptığı şeyin suçu başka birisine atmaya çalıştığını söylüyor. Anne, telefonun hiçbir şekilde hasar görmediği ve olaydan sadece birkaç ay önce satın alındığı konusunda ısrar ediyor.

Haberin Devamı

“Aileden telefonunu aldıktan sonra, Samsung cihazın kapsamlı bir analizini yaptı. Cihazın arızalanmasına neden olan bir kusur olduğuna dair hiçbir kanıt bulamadı. Ayrıca, olayın cihazın şarj edilmesinden kaynaklandığını gösteren bir kanıt bulamadı. Cihazın test edilmesi de dahil olmak üzere araştırmamıza dayanarak, cihazın arızalı olmadığı sonucuna vardık. Analizimiz, aşırı harici bir kuvvetin cihaza zarar verdiğini gösteriyor.” denildi. Öte yandan Samsung’un aile ile temas kurduğu ve meseleyi tatmin edecek şekilde çözdüğü iddia edildi.

Samsung, daha önce aşırı ısınma nedeniyle patlayan Galaxy Note 7 serisinden epey etkilenmişti. Samsung J7 olayı da ikinci bir Note 7 dalgasına işaret olabilir.