Teknoloji Spigen araç şarj cihazı inceleme: İnce form, hızlı ve iki farklı port

Spigen araç şarj cihazı inceleme: İnce form, hızlı ve iki farklı port

27.04.2018 - 17:52 | Son Güncellenme:

Hareket halindeyken telefonunuzu yeniden şarj etmeniz önemli. Uzun bir yolculuksa navigasyon, müzik ve daha fazlası için telefonunuzu kullanmak isteyebilirsiniz. Biz de bu tarz durumlarda sizlere kolaylık sağlayacak Spigen’in Qualcomm 3.0 desteğine sahip çift portlu araç şarj cihazını sizler için inceledik.

Spigen araç şarj cihazı inceleme: İnce form, hızlı ve iki farklı port

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Telefonunuzu veya tabletinizi hareket halindeyken şarj etmeniz için birçok seçenek var. USB-C çeşitliliğinin yanı sıra, taşınabilir bataryaları size daha önce anlattım. Şimdi de araba şarj cihazlarına göz atmaya hazırlanın.

Spigen, çoğunlukla telefon kılıflarıyla biliniyor ama farklı telefon aksesuarları da var. Quick Charge 3.0 destekli araç şarj cihazı da bunlardan biri.

Piyasadaki bu küçük cihazlar birbirlerinden çok farklı değil. Gösterge ışığı ve aydınlatılmış portlar dışında bazıları da hızlı şarj özelliğiyle geliyor. Bununla birlikte, hepsinin paylaştığı tek özellik, iki USB bağlantı noktası. Tek bağlantı noktalı araç şarj cihazlarının günleri eskide kaldı. Spigen’in inceleyeceğimiz modeli (F27QC) çoğu trend özelliği bünyesinde barındırıyor.

Haberin Devamı

Spigen araç şarj cihazı inceleme: İnce form, hızlı ve iki farklı port

Ünitenin önünde iki port vardır. Biri yeşil, diğeri beyaz. Yeşil port QC3.0 (Quick Charge 3.0) uyumlu, beyaz port ise standart 5V / 2A portu. Rakip ürünlerde olduğu gibi, Spigen portları çok az aydınlatmış. Bu da portları birbirinden ayırmayı ve onları karanlık bir arabada bulmayı kolaylaştırıyor.

Dahili şarj devresi cihazları kısa devre, aşırı ısıtma, aşırı şarj ve aşırı akımlardan tamamen koruyor. Mavi LED ışığı ise şarj aletinin ne zaman çalıştığını gösteriyor.

Spigen araç şarj cihazı inceleme: İnce form, hızlı ve iki farklı port

Qualcomm Quick Charge 3.0, normal şarja göre cihazları 4 kat daha hızlı şarj edebiliyor. Quick Charge 2.0 teknolojisine göre de yüzde 38 daha hızlı. Testlerde, hızlı port 5V / 2.4A’da, iPhone X ve Galaxy S9+’ı aynı anda hızlı şarj edebildi. Şarj aleti aşırı ısınmadığından telefonlara da zarar vermiyor.

Bu arada tüm testlerimiz 2015 Honda Civic'te aynı araba şarj portu kullanılarak gerçekleştirildi. Her şarj için aynı şarj kabloları kullanıldı. Bu, sonuçları etkileyebilecek değişkenleri ortadan kaldırmak için yapıldı.

Tasarım açısından, Spigen Quick Charge 3.0 araç şarj cihazını araç dışında kullanamazsınız. Ancak kompakt tasarımı ile sektörün en küçük USB araba şarj cihazlarından biri.

Spigen araç şarj cihazı inceleme: İnce form, hızlı ve iki farklı port

Aracınızda yol alırken aynı anda iki farklı cihazı hızlı şarj etmek istiyorsanız Spigen’in Quick Charge 3.0 destekli araç şarj cihazına (F27QC) göz atabilirsiniz. Bunların dışında cihaz rakiplerine göre daha ucuz, çift porta sahip, QC3.0 sunuyor ve minimal bir tasarımla geliyor. Sadece bu sebepleryüzünden bile en iyi seçenekler arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

Spigen’in araç şarj aletine yaklaşık 90 TL’ye sahip olabilirsiniz.