Teknoloji Telefon Olmadan 1 Hafta Nasıl Geçer?

Telefon Olmadan 1 Hafta Nasıl Geçer?

14.04.2016 - 16:12 | Son Güncellenme:

Cep telefonları artık akıllı telefonlar diye anılıyor ve bir parçamız haline geldiler. Zamanında telefon olmadan nasıl yaşanıyormuş ya da telefonu elimizden bırakırsak ne olur?

Telefon Olmadan 1 Hafta Nasıl Geçer

Telefon yetişkinlerin birçoğu için hala sadece arama yapmaktan ibaret ve vazgeçilmez değil. Peki telefonla büyüyen nesil için durum böyle mi? Tabi ki değil. Haberleşmenin yanında internetin de hayatımıza girmesiyle, sosyal medya ve oyunlar da eklendiğinde telefon artık en doğal ihtiyaçlarımızdan biri haline geldi.

Haberin Devamı

Evet bir karar aldınız ve telefonunuzu evde bıraktınız. Sokağa çıktığınızda ilk dikkatinizi çekecek olan şey ne kadar çok insanın gözlerini ekrandan ayırmadığı olacak. Bunu daha önce fark etmiş olamazsınız çünkü siz de aynı durumdaydınız. Toplu taşıma araçlarını kullandığınızda da durum farklı değil, kendinizi uzaylı gibi hissetmeniz gayet normal. Kafanızı ilk defa yukarı kaldırdığınız için göreceğiniz şey eğik boyunlar olacaktır. Duyacağınız okey taşı ve Candy Crush şekerlerinin kırılma seslerini ilk defa duyduğunuzu mu düşündünüz yoksa? Bu şartlarda kulağınızdaki müziği bile duyamazsınız artık.

İş yerinizde durum nasıl dersiniz? Asansör kapısının açılmasıyla birlikte içeride aynı sürede açılan ekranlar göreceksiniz. Asansör beklerken muhtemelen birileriyle diyaloga girmek isteyeceksiniz ve bunu daha önce yapmadığınızı fark edeceksiniz. Ekran önceden sizin için daha çekiciydi değil mi?

Haberin Devamı

Hepsi bir yana, insanlar yürürken gözlerini ellerindeki ekranlardan ayıramıyor. Bunun nasıl bir tehlike arz ettiğinin farkında değiller. Dışarıda yaya ve araç trafiği var, her an herşey olabilir.

Hayat gerçekten kısa. Çevrenizde olup bitenlerin farkına varın, gözlem yapmaktan hatta seyretmekten keyif alın. Hayatın kendisinden keyif almak gözünüze yapışan ekranlarla mümkün değil. Üstelik insanları izlemek mesajlaşmaktan daha keyifli.

Peki siz zor görünen bu deneyimi yaşamaya hazır mısınız?