Teknoloji Tesla araçlarının kullanımı ve tesislere girişi yasaklandı!

Tesla araçlarının kullanımı ve tesislere girişi yasaklandı!

19.03.2021 - 15:38 | Son Güncellenme:

Çin, Tesla'nın gelişmiş sistemli araçlarının ordusu tarafından kullanımını ve askeri tesislere girişini yasaklandığını duyurdu.

Tesla araçlarının kullanımı ve tesislere girişi yasaklandı

Bloomberg News'un haberinde yer verdiği bilgilere göre Tesla'da kullanılan kamera sistemi Çin'de endişelere neden oldu. Yarı otonom ve tam otonom sistemler sebebiyle gelişmiş yapay zeka ve çip teknolojisi kullanılan Tesla araçlarda aynı zamanda gelişmiş bir kamera sistemi bulunuyor.

Haberin Devamı

Çin pek çok kez 'veri topladığı' eleştirilerine maruz kalmasına rağmen, ABD merkezli elektrikli araç üreticisi Tesla'yı 'bilgi toplama' ile suçluyor. Tesla araçlarının sahip olduğu kameraların bilgi toplama amaçlı kullanılabileceği endişesi ile yasaklama kararına yaklaşan Çin, askeri tesislerde bu araçların kullanılmasını yasaklıyor. 

Tesla Çin'de engel yedi

İlk etapta yasakla ilgili uyarılar Çin’de sosyal medya platformlarında dolanmaya başladı. Daha sonra resmi bir bildiride Tesla’larda bulunan kameraların farklı sensörlere sahip olduğu ve gizli bilgileri ortaya çıkartabileceği gerekçesiyle askeriyenin kullanımının engellendiği duyuruldu.

Tesla araçlarının kullanımı ve tesislere girişi yasaklandı

Şangay yakınlarındaki bir Gigafactory'de Model 3'ler ve Model Y SUV üreten Kaliforniya merkezli şirket, Nisan 2019'da İcra Kurulu Başkanı Elon Musk araçlarda bulunan dahili kameranın otomobillere müdahale edilmesi gibi durumlarda videolardan kontrol edilebileceğini açıklamıştı.