Teknoloji Uber'in CEO'su Travis Kalanick istifa etti

Uber'in CEO'su Travis Kalanick istifa etti

21.06.2017 - 11:55 | Son Güncellenme:

Akıllı telefonlar üzerinden taksi çağırma hizmeti veren Uber'in CEO'su Travis Kalanick'in görevinden istifa ettiği bildirildi.

Uberin CEOsu Travis Kalanick istifa etti

Uber kurucusu ve CEO’su Travis Kalanick, CEO’luk görevinden istifa etti. New York Times raporlarına göre Uber’in en başta gelen 5 önemli yatırımcısı Moving Uber Forward yani Uber’i İleriye Götürmek adlı bir mektup yayınlayıp CEO’yu istifaya çağırdı.

Haberin Devamı

Kalanick saatlerce süren görüşme ve tartışmaların ardından istifasını sundu. Kalanick konuyla ilgili olarak "Uber'i dünyadaki her şeyden çok seviyorum ve kişisel hayatımın bu zor anında Uber'in dağılmasını izlemek yerine, eski günlerine dönebilmesi için yatırımcıların talebini kabul ettim." dedi.

Kalanick, geçen hafta yayınladığı bir mektupta ayrılma sinyalleri vermişti. Kalanick: "Yeni toprağa gömdüğüm annemi üzmemek için biraz zaman ayırmaya ihtiyacım var. Dünya standartlarında bir liderlik ekibi kurmaya odaklanarak çalışmalarıma devam edeceğim." demişti.

Kalanick’in Uber’in yönetim kurulu üyesi olarak devam edeceği belirtiliyor. Uberin piyasa değeriyse 70 milyar dolar olarak ifade ediliyor.