Teknoloji Uber'in iletişim şefi görevinden ayrıldı

Uber'in iletişim şefi görevinden ayrıldı

12.04.2017 - 14:43 | Son Güncellenme:

Uber için işler pek de yolunda gitmiyor. Ulaşım hizmeti veren Uber'in İtalya'da yasaklanmasının ardından iletişimden sorumlu müdürü Rachel Whetstone istifa etti.

Uberin iletişim şefi görevinden ayrıldı

İnternet üzerinden ve telefon uygulamasıyla ulaşım hizmeti veren Uber uygulaması, taksici derneklerinin yaptığı şikayet üzerine Roma'da bir mahkeme tarafından yasaklanmıştı. Şimdi ise Uber'in İletişim Müdürü Rachel Whetstone istifa ettiğini duyurdu.

Haberin Devamı

Rachel Whetstone istifa birlikte resmi bir de açıklama yaptı ve şunları söyledi: "Ortaya çıkardığımız ekiple gurur duyuyorum. Google'dan ayrıldığımda olduğu gibi burada da yerimi oldukça güçlü ve parlak bir kadın alacak. Uber'e katılmamın temel sebebi ortaya çıkarılan ürünü çok sevmiş olmamdı. Altı yıl önce ilk kez kapısından içeri girdiğim kadar güçlü bir sevgiyi hala kalbimde taşıyorum." Whetstone'un açıklamasında işaret ettiği "Güçlü ve parlak" kadın ise Jill Hazelbaker. Kendisi daha önce Whetstone ile birlikte iletişim departmanında yönetici konumundaydı.

İstifanın sebebi konusunda ise herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. Ancak Uber'in CEO'su Travis Kalanick son dönemde yaşanan olumsuz olayların basına yansıma şeklinden rahatsızdı ve bu yüzden Rachel Whetstone ile aralarının açıldığı iddia ediliyor.