Teknoloji Uber'in yeni CEO'su belli oldu

Uber'in yeni CEO'su belli oldu

28.08.2017 - 16:24 | Son Güncellenme:

Uber yönetim kurulu, Travis Kalanick'ten sonra haziran ayından bu yana boş olan CEO koltuğuna Expedia CEO'su Dara Khosrowshahi'yi getirdi.

Uberin yeni CEOsu belli oldu

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Uber kurucusu ve CEO’su Travis Kalanick, geçtiğimiz dönemde CEO’luk görevinden istifa etmişti. New York Times'a göre Uber yönetim kurulu, şirketin yeni CEO’su için Expedia CEO’su Dara Khosrowshahi ile HPE CEO'su Meg Whitman arasında kaldı. Geçtiğimiz haziran ayından beri CEO’su bulunmayan araç kiralama uygulaması Uber, CEO'luk görevine Expedia CEO’su Dara Khosrowshahi'yi getirdi.

Expedia, 2005'te Khosrowshahi’nin şirketin başına geçmesinin ardında hızla büyüdü. Şirketin geçtiğimiz yılki değeri 15 milyar doların üzerindeydi. Uber yönetim kurulu, seyahat şirketi ile başarılı olan Khosrowshahi’nin ulaşım sektörüne yabancı olmadığı için Uber’de başarılı olabileceğini düşünüyor. Whitman daha önce yaptığı açıklamada, HPE’nin başında kalmayı planladığını ve şirketi daha da ileri taşımak istediğini belirtmişti.

Haberin Devamı

Uber, henüz resmi olarak Khosrowshahi’yi açıklamadı. Recode'ye göre, Khosrowshahi’nin öncelikle işi resmi olarak kabul etmesi gerekiyor. Eğer görevi kabul ederse şirketin başına ne zaman geçeceği ise bilinmiyor.

Bugüne kadar pek çok skandal yaşadı

Piyasa değeri 70 milyar dolar olarak ifade edilen Uber'de, bugüne kadar pek çok skandal yaşandı. İlk olarak 2014'te Hindistan'da sürücülerinden birinin kadın yolcuya tecavüz ettiği olayı örtbas etmekle suçlanan Asya müdürü Eric Alexander'ı işten çıkarıldı.

Taciz suçlamaları sonucunda 20'den fazla elemanını işten çıkardı. İşten çıkarmalar cinsel taciz, fiziksel ve duygusal şiddet gibi gerekçelerle yapıldı. Şirkete 215 cinsel taciz suçlaması yöneltildi.

Eski yazılım mühendisi Susan Fowler ise şirketle birlikte zaman içinde tanık olduğu ve yaşadığı cinsiyetçilik ve cinsel taciz hakkında şaşırtıcı bir açıklama yayınladı. Kalanick, bir toplantı düzenleyerek ve eski ABD Başsavcısı Eric Holder'ı Fowler'ın iddialarıyla ilgili soruşturma başlatması için davet ederek yanıt verdi.