Teknoloji Yapay zeka 12 yıl sonra insanlardaki zeka seviyesine ulaşacak

Yapay zeka 12 yıl sonra insanlardaki zeka seviyesine ulaşacak

17.03.2017 - 15:49 | Son Güncellenme:

Gelecek yıllarda makinelerin insan hayatındaki etkisi üzerine açıklamalarda bulunan Google'ın baş mühendisi Ray Kurzweil, yapay zekanın 12 yıl içinde insanlardaki zeka seviyesine ulaşacağını iddia etti.

Yapay zeka 12 yıl sonra insanlardaki zeka seviyesine ulaşacak

Google'ın baş mühendisi Ray Kurzweil, 2029 yılına geldiğimizde yani 12 yıl sonra yapay zeka insanlardaki zeka seviyesine ulaşacağını söyledi. ABD'nin Teksas eyaletinde düzenlenen SXSW'de konuşma yapan Kurzweil, yapay zekanın insan hayatına etkisi hakkında da ilginç açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Makinelerin insanoğlunu daha zeki yapacağı öngörüsünde bulunan Kurzweil'e göre, beyin hemisferinin en dış tabakası olan, bilinçli düşünme ve dil gibi yüksek fonksiyonların yürütülmesinde görev alan Neokorteks, 2030'lu yıllara geldiğimizde makinelere bağlanabilecek. Yani insan beyni makinler ile birlikte çalışacak. Kurzweil, bunun insanoğlunu şimdikinden daha zeki yapabileceği görüşünü dile getirdi.

Tesla ve SpaceX ile adından sıkça bashettiren Elon Musk ve İngiliz fizikçi Stephan Hawking de geçtiğimiz dönemde farklı zamanlarda yaptıkları açıklamalar ile yapay zekanın insanoğlunun sonunu getirebileceği uyarısında bulunmuşlardı.