Teknoloji YouTube mobil canlı yayın aracını daha fazla kişiye açacak

YouTube mobil canlı yayın aracını daha fazla kişiye açacak

08.02.2017 - 10:13 | Son Güncellenme:

Geçtiğimiz yıl mobil canlı yayın aracını kısıtlı bir grubun kullanımına açan YouTube, yakında bu aracı 10 binden fazla abonesi bulunan kanallar için açacağını duyurdu.

YouTube mobil canlı yayın aracını daha fazla kişiye açacak

YouTube'ta 2011'den beri canlı yayın desteği sunuluyordu ancak mobil cihazlarla canlı yayın yapmak herkes için mümkün olmuyordu. Geçen yaz mobil platformlar küçük bir test grubuna mobil canlı yayın özelliğini sunan YouTube, bu özelliği daha çok kişinin kullanımına açacak. YouTube'ta 10 binden fazla abonesi bulunan tüm kanallar bu özellikten yararlanabilecek.

Haberin Devamı

YouTube'ta uygulamayı açıp canlı yayın tuşuna dokunulduğunda yayın anında başlıyor. Kullanıcı canlı yayın başlığı belirleyip, canlı sohbeti açabiliyor veya kapatabiliyor. Yayın başladığı esnada ise takipçilerin tamamına bildirim gönderiliyor. Dikey veya yatay modda yayın gerçekleştirilebiliyor. Yayın bittiğinde normal bir YouTube videosuna dönüşüyor ve kanala ekleniyor. Ayrıca yayın sırasında yüzlerce mesaj geleceğinden mesajları yavaşlatma özelliği de kullanıma sunuluyor.