Teknoloji YouTube Mobil Canlı Yayın Desteği Getirdi

YouTube Mobil Canlı Yayın Desteği Getirdi

24.06.2016 - 14:07 | Son Güncellenme:

Youtube bugün yaptığı açıklama ile rakiplerine bir adım yaklaştı. Şirket mobil uygulaması üzerinden canlı yayın özelliğini duyurdu.

YouTube Mobil Canlı Yayın Desteği Getirdi

Yeni özellik ile beraber kullanıcılar tek bir tuşa basarak akıllı telefonlarından canlı yayını aktif hale getirebilecekler. Şirketin mobil yayın ara yüzü biraz Periscope‘un ara yüzüne benziyor. Kullanıcıların yorumları yayın ekranı üzerinden akacak. Platformun açıklamasına göre yeni yapı rakiplerine karşı bir avantaj oluşturuyor. Yayıncılar ve izleyiciler site üzerinden video arar gibi canlı yayınları arayabilecekler.

Haberin Devamı
Mobil Canlı Yayın Giderek Büyüyor

Yeni özelliğin tanıtımı tam da ilginç bir Periscope kullanımının olduğu güne denk geldi. US House of Representatives’de Cumhuriyetçilerin silah kontrol kanunları üzerine konuştukları bir oturum Twitter‘ın sahip olduğu uygulama ile canlı yayınlandı. Facebook‘ta özellikle bu yıl canlı yayın teknolojilerine inanılmaz derecede yatırım yapıyor. Diğer taraftan içerik üretilmesi için ünlülere ve çeşitli yayıncılara da para ödüyor. Artık normal televizyonların giremediği yerde mobil canlı yayın servislerini görmeye başladık.

Bu yarışmada YouTube‘un yaptığı açıklamaya göre platformun canlı yayın desteği izinsiz kullanımlardan kullanıcılarını daha iyi koruyor ayrıca daha hızlı ve daha kararlı bir yayın desteği veriyor. Özelliğe şimdilik belirli sayıda kullanıcı erişebiliyor. Servis tarafından bu özelliğin ne zaman bütün kullanıcılara getirileceği henüz açıklanmadı ancak mobil uygulama üzerinden haber şovu The Young Turks ve vlogger Alex Wassabi gibi isimlerin canlı yayın özelliği mevcut.