Teknoloji YouTube'un en çok izlenen videosu Despacito platformdan silindi

YouTube'un en çok izlenen videosu Despacito platformdan silindi

10.04.2018 - 13:20 | Son Güncellenme:

Luis Fonsi ve Daddy Yankee'nin "Despacito" adlı şarkısının rekor kıran videosu, hackerlar tarafından YouTube'tan silindi. YouTube'ta Despacito diye arama yapıldığında 5 milyar izlenmeye sahip videoya ulaşamıyorsunuz. Aradan geçen sürenin aradından Despacito, YouTube'a yeniden yüklendi.

YouTubeun en çok izlenen videosu Despacito platformdan silindi

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Despacito, YouTube'ta 5 milyar izlenmeyi geçerek, büyük bir rekora imza atmıştı. Ancak görünen o ki video hackerların kurbanı oldu.Luis Fonsi ve Daddy Yankee'nin tarihte ilk 5 milyar izlenmeye sahip videosu Despacito, rekor ilan edildikten beş gün sonra ortadan kayboldu.

Videoda ilk başta "La Casa De Papel" dizinin fotoğrafı vardı. Bu, "Despacito" videosundan bir sahne değil. Hayranlar oynatmaya çalıştıklarında, videonun kullanılamayacağını gördü. Orijinal klipler Vevo tarafından gönderiliyor. Şu an video sistemde hiçbir şekilde görülemiyor.

YouTubeun en çok izlenen videosu Despacito platformdan silindi

Kendilerini Prosox ve Kuroi'sh olarak adlandıran hackerlar, videoların altına "Free Palestine" yani "Özgür Filistin" yazdılar. Silinen videonun YouTube'ta VEVO kanalındaki olduğunu belirtelim.

Haberin Devamı

İspanyolca olan Despacito, Ocak 2017'de piyasaya sürüldü ve art arda 16 hafta boyunca ABD'de müzik listelerinde 1'inci oldu. Ayrıca 4.6 milyar ile dünyanın en çok çalınan şarkısı oldu. Şarkının adı "Yavaşça" anlamına geliyor ve cinsel içerikli sözleri de var. Justin Bieber'ın da yer aldığı şarkının remixi de oldukça popüler olmuştu.

Güncelleme: Ortaya çıkan haberlerin ardından, 5 milyar izlemeyi aşan Despacito klibi yeniden Youtube'taki yerini aldı. Tekrardan yayına giren kliple ilgili "reklam çalışmasından" ibaret olduğunu iddia edildi.