Ekonomi Tekstilde inovasyonla 200 milyon $

Tekstilde inovasyonla 200 milyon $

24.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Dünyadaki iki mikrofilament teknoloji ile çalışan tesisten birini Lüleburgaz’a kuran Mogul, 200 milyon dolar ciroya koşuyor. Mogul açıklamasına göre, Türkiye’nin önde gelen teknik tekstil üreticilerinden Mogul AŞ’nin hibrid teknoloji ile ürettiği performans odaklı, patentli kumaşı Madaline dikkat çekiyor.

Tekstilde inovasyonla 200 milyon $

Lüleburgaz, Gaziantep ve ABD’de de üretim tesisleri bulunan Mogul AŞ’nin CEO’su Serkan Göğüş, üretime henüz bir yıl önce başlamalarına rağmen Madaline’a hazır giyim ve tekstil firmalarından çok yoğun bir ilgi olduğunu ifade etti. Lüleburgaz’da toplam 75 milyon dolarlık stratejik bir yatırımla endüstri 4.0 normlarında hibrid teknolojiyi kullanarak mikrofilament üretimine başladıklarını belirten Göğüş, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

Arzu Kaprol tasarımı

“Madaline hazır giyimden ev tekstiline, medikalden otomotive kadar çok geniş bir yelpazede kullanılabilen bir ürün. Moda tasarımcısı Arzu Kaprol liderliğindeki Studio Kaprol’un tasarımlarından oluşan koleksiyonları firmalarımızın beğenisine sunduk. Gerek Madaline, gerekse bu ürün ile tasarlanan koleksiyonlarımız beklediğimizin de ötesinde bir ilgi gördü.”