Ekonomi Televizyonları dokuz taksitle alacağız

Televizyonları dokuz taksitle alacağız

19.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Ticaret Bakanlığı’nca, televizyonda taksit sayısı artırıldı. Bakanlık tarafından hazırlanan ‘Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Televizyonları dokuz taksitle alacağız

Buna göre taksit süreleri, ses ve görüntü sistemleri satışları ile fiyatı 3 bin liranın üstünde olan televizyon satışlarında 3 ay, bilgisayar ve tablet bilgisayarla fiyatı 3 bin 500 liranın üstünde olan cep telefonu satışlarında 6 ay, fiyatı 3 bin liranın altındaki televizyon satışlarında 9 ay olarak uygulanacak.

Haberin Devamı

Televizyonda taksit sayısının artırılması sektör tarafından çok olumlu karşılandı. Özellikle yerli üreticiler bu durumdan çok memnun.

Sunny Başkanı Adem Atmaca, yerli üretimi desteklemek ve cari açığı azaltmak amacıyla taılan bu adımı çok olumlu karşıladıklarını belirterek, “Yerli televizyon satışlarında taksit sayısının 9 aya çıkarılmasıyla hem tüketici, hem biz yerli üreticiler hem de ekonomimiz kazanacak” dedi.

‘Rekabetçi olacağız’

Taksit sayısının artırılmasıyla yerli TV satışlarında yüzde 20’ye varan bir artış yaşanabileceğini düşündüklerini dile getiren Atmaca, “Tüketici uzun zamandır bu yönde bir düzenleme beklentisi içerisindeydi.

Beklemeye geçen tüketici, hızlı bir şekilde satın alma yönünde harekete geçecek. Taksit sayısının artırılmasıyla sektörümüz yeniden eski günlerine dönecek. Düzenleme, yerli üreticiye önemli destek olacak.Rekabet gücümüzü artıracak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Cep ve bilgisayarda da daha çok isteniyor

2018 yılı sonuna doğru Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), cep telefonu, tablet ve bilgisayar alımı amacıyla kullanılan kredilerin vadesini uzatmıştı. Sektör bunun takside çevrilmesi ve devamlı olmasını istemişti. Bilgisayar ve tablet bilgisayarla fiyatı 3 bin 500 liranın üstünde olan cep telefonu satışlarında taksit sayısı 6 ayda kaldı. Döviz kurları nedeniyle dalgalanma yaşayan sektör de daha fazla taksit istiyor.