Ekonomi Temiz hava bol kayak

Temiz hava bol kayak

24.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Türk kayakseverlerin yurtdışında en çok Bulgaristan’daki Pamporovo Kayak merkezini tercih ediyor.

Temiz hava bol kayak

Son dönemde kurda yaşanan dalgalanmaya rağmen 10 bin civarında Türk bu yıl da Pamporovo’yu tercih etti. Ancak genelde karayolu ile gidilen Pomporovo bu yıl kayak merkezi yönetimi ve Türk Hava Yolları’nın (THY) başlattığı kampanya ile daha cazip hale geldi. THY, 10 kişi ve üzeri gruplara gidiş dönüş biletini 109 dolara indirirken, Pamporovo da havalalanı tranferini ve ski pass biletlerini ücretsiz yaptı. Beş yıldızlı otelde gecelik oda kahvaltı 45 euro’ya çekilirken 6 günlük paket tur satın alanlara ise kayak ekipmanları ve kayak dersleri de ücretsiz verilmeye başlandı.

Haberin Devamı

THY’nin davetlisi olarak gittiğimiz Pamporovo’ya 3 saatlik bir yolculuktan sonra ulaştık. 80 yıllık kayak geçmişi olan Pamporovo’da 7 bin yatak kapasiteli 60’tan fazla otel ve 60 kilometre kayak pisti mevcut. Asırlık çam ormanının içinde yer alan kayak merkezi yılın 240 günü güneşli ve Avrupa’nın en temiz ikinci havasına sahip. Beş yıldızlı Orlovetz ve Perelik otelden her yarım saatte bir bir ve iki numaralı ski merkezi ile “Bulgaristan’ın yeşil kalbi” olarak nitelenen ve aynı ski pass kartlarının kullanıldığı Mechi Chal’a yarım saatte bir ücretsiz servis hizmeti var.

Türkler ilk sırada

Kampanyanın büyük ilgi gördüğünü ifade eden THY Sofya Müdürü Mehmet Gürkaynak, “Yeni rota arayışına giren Türk turist sayesinde talep arttı, İstanbul-Sofya uçuşların da doluluk oranı yüzde 70’i aştı. Şu an Sofya’ya haftada 18 seferimiz var. 1 Nisan itibarıyla günde 3, haftada 21 kez uçuş gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Pamporovo Kayak Merkezi’nin CEO’su Marian Beliakov da Türklerin yabancı turistler arasında birinci derece önemli olduğunu ifade ederek, “Pamporovo’yu en fazla Türkler ziyaret ediyor.

İlgi o kadar yoğun ki Türkçe bilen kayak öğretmenimiz bile var” dedi. Pamporovo’da nisan ayı ortasına kadar kayak yapılabildiğine dikkat çeken Beliakov, “Pamporovo yaz aylarında da yayla turizmiyle ünlü. Yazım muhteşem doğaya sahip bu bölgede bir çok festival, bisiklet, balıkçılık, kaya tırmanışı gibi sportif aktiviteler ve geziler düzenleniyor. THY ile yaptığımız kampanyayı Türk turistler için yaz sezonunda da sürdürmeyi planlıyoruz” dedi.

Temiz hava bol kayak

Pamporovo’da yemek içmek de hesaplı. Akşam yemeğini 12.5 euroya otelde yemek mümkün. Kayak merkezindeki oteller ve restoranlar Rodop dağlarında yetişen ürünleri kullanıyor. Özellikle kuzu ve dana eti mükemmel. Ayrıca yöreye özgü bal, süt ürünleri, patates ve sebzeler de gayet lezzetli.

Temiz hava bol kayak

AKTİVİTELER

- Kayak & snowboard

- Kros kayağı

- Karda yürüyüş

- Yokuş aşağı kayak

- Free ride

- Kar motoru turu

- Şişme kızak ile kayma (tubbing)

- Sibirya kurdu turları

Temiz hava bol kayak