Gündem Temsili olarak canlandırıldı

Temsili olarak canlandırıldı

20.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Atatürk’ün, 18 silah arkadaşıyla birlikte milli mücadeleyi başlatmak için Samsun’a gelişinin 99. yıl dönümünde İlkadım ilçesindeki Anıt Park içinde bulunan Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.

Temsili olarak canlandırıldı

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Müdürü Ahmet Gürol Karayılmaz, Atatürk Anıtına çelenk bıraktı. Kutlamalar daha sonra Tütün İskelesi önündeki “Kurtuluş Yolu”nda devam etti. Deniz ve kara askerleri, Atatürk’ü temsil eden Türk Bayrağı’nı ellerinde karaya çıkardıktan sonra izci öğrencilere teslim etti. Bayrak izciler tarafından Samsun Valiliği önündeki tören alanına götürüldü.

Haberin Devamı

Selanik’ten toprak

Samsun Valisi Osman Kaymak, burada yaptığı konuşmada, umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk’ün “Türk milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir” diyerek Samsun’a çıkmasının bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin başlangıcı olduğunu söyledi. Vali Kaymak’a Selanik’ten Atatürk’ün evinden getirilen toprak ile Balkanlar’daki Türkleri temsilen bir Türk Bayrağı takdim edildi. Türkiye Bisiklet Federasyonu Iğdır İl Temsilciliği’nin bisiklet sporcularının Iğdır’dan Samsun’a getirdikleri Türk Bayrağı da Vali Kaymak’a verildi. Mehteran takımının yaptığı gösteri de büyük alkış aldı. Tırmanma sporu ile ilgilenen öğrencilerin alandaki platformun üzerine halatlarla çıkıp Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün posteri ile Türk bayrağını platformdan aşağı indirmesi de büyük alkış aldı.