Gündem 2017 TEOG sınavları için geri sayım başladı! TEOG 2. dönem sınavlarında...

2017 TEOG sınavları için geri sayım başladı! TEOG 2. dönem sınavlarında...

21.04.2017 - 15:18 | Son Güncellenme:

TEOG 2. dönem sınavları için geri sayım başladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 8. sınıf öğrencileri için düzenlenen TEOG sınavları 26-27 Nisan tarihlerinde yapılacak. Öğrenciler 6 farklı dersten sınava girecek.

2017 TEOG sınavları için geri sayım başladı TEOG 2. dönem sınavlarında...

TEOG 2. dönem sınavları Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Fen Bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ve Yabancı Dil derslerinden olacak. 8. sınıf öğrencileri, lise eğitimine geçiş yapmak için 6 çeşit dersten sınava girecek ve sınavlardan aldığı puanların ortalamalarının ardından da puanlarının yettiği liselere tercih yaparak eğitim görmeye başlayacak.

Haberin Devamı

TEOG SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Adaylar, TEOG'un birinci gün oturumunda (26 Nisan 2017) Türkçe, Matematik ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinin sınavlarına katılacak. Üç sınavda toplamda 60 soruya cevap verecek olan adaylar 120 dakika boyunca ter dökecek. TEOG'un ikinci gün oturumunda ise (27 Nisan 2017) adaylar Fen Bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ve Yabancı Dil sınavlarında 60 soruya cevap verecek. Sınav aynı birinci günde olduğu gibi 120 dakika sürecek.

TEOG SINAVINA GİRMEK İÇİN HANGİ ŞARTLAR GEREKLİDİR?

Ortaokul öğrencisi olanların; 2016-2017 öğretim yılında örgün bir ortaokulda 8. Sınıfta öğrenim görüyor olması

Açık öğretim ortaokulu öğrencisi olanların; Örgün ortaöğretim kurumlarından birisinde kayıtlı olması ve açık öğretim ortaokul 8. Sınıf öğrencisi olması

Haberin Devamı

Yurt dışında öğrenim görmekte olan öğrencilerin; 2016-2017 öğretim yılı içinde MEB’e bağlı bir okulda 8. Sınıf öğrencisi olması gerekmektedir.

TEOG SINAVLARI ÖNCESİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Sınav öncesinde, uzmanlar tarafından yapılan açıklamalara göre öğrenciler, uyku ve beslenme düzenlerinde değişikliğe gitmemelidirler. Sınav günü öncesinde sınava geç kalma korkusu ile erken bir saatte değil de normal de hangi saatte yatılıyor ise o saatte yatılarak uyunması gereklidir. Sınav öncesinde son günlerde çok ağır olan ve çok yağlı olan yiyecekler yenmemelidir. Herhangi bir sakatlanmaya maruz kalınmaması için çok hareketli ve tehlikeli olan sporlardan uzak durulması gereklidir. Sınav öncesinde öğrenciler yaptıkları deneme sınavlarında sorulara yanlış cevap vermekten korkmamalıdırlar. Deneme sınavlarında yapılan yanlış sorular, TEOG sınavlarında da yapılacak diye bir düşünce oluşturmamalıdır. Burada önemli olan şey, öğrenciler tarafından yanlış yapılan soruların doğrusunun nasıl olacağı öğrenilerek bir daha aynı yanlış yapılmamaya çalışılmalıdır.

TEOG SINAVININ GEÇERSİZ SAYILACAĞI DURUMLAR NELERDİR?

Milli Eğitim Bakanlığı Merkezi Sistem Sınav Yönergesi ile belirlenmiş olan sınav kurallarının ihlal edilmesi durumunda, sınav görevlisi ve yetkilisi kişilerin tutacakları tutanaklar dahilinde öğrencilerin sınavları geçersiz sayılacaktır. Sınavın geçersiz sayılacağı durumlar ise şunlardır;
Öğrenci sınavda kopya çekerse,
Başka birisinin yerine sınava girerse,
Cevap kağıdı okunamaz hale gelecek şekilde karalanırsa,
Sınava saat, küpe, cep telefonu ve çanta gibi eşyalar ile girilirse,
Sınav evrakı sınav güvenlik kutusunun dışında posta ile Bakanlığa gönderilirse öğrencilerin sınavları geçersiz sayılacaktır.

TEOG SINAVLARINDA HANGİ DERSLERDEN SORU SORULACAK?

Haberin Devamı

TEOG sınavında 8. sınıf öğrencileri, lise eğitimine geçiş yapmak için 6 çeşit dersten sınava girecek ve sınavlardan aldığı puanların ortalamalarının ardından da puanlarının yettiği liselere tercih yaparak eğitim görmeye başlayacak. Soru sorulan dersler şöyle;

- Türkçe

- Matematik

- Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi

- Yabancı Dil

- T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük

- Fen Bilgisi