Eğitim Teog 3.nakil sonuçları

Teog 3.nakil sonuçları

08.09.2017 - 10:07 | Son Güncellenme:

Binlerce öğrencinin beklediği Teog nakil sonuçları açıklandı. Nakil işlemi gerçekleşen öğrenciler nasıl kayıt yapacak? Teog 3.nakil sonuçları nereden öğrenilir?

Teog 3.nakil sonuçları

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (Teog) 3.nakil başvuruları 28 Ağustos ve 6 Eylül tarihleri arasında tamamlanmıştı. Nakil başvuru sonucunu öğrenmek isteyen aday öğrencilerin merak içinde beklediği açıklama Milli Eğitim Bakanlığı'ndan geldi. Teog 3.nakil sonuçları açıklandı.

Haberin Devamı

Teog 3.Nakil Sonuçları Nereden Öğrenilecek?
Nakil sonucunu öğrenmek isteyen öğrencilerin www.meb.gov.tr üzerinden T.C kimlik numaraları ile giriş yapmaları gerekiyor.

Kayıt İşlemleri Nasıl Yapılacak?
Kayıtlar, yerleştirme esaslarına göre otomatik olarak sistem üzerinden yapılacak. Yatılı olarak öğrenim görmek isteyen öğrencilerden yatılı okuma şartı taşıyanlar, cinsiyetine uygun pansiyon bulunduğu takdirde, Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmi Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği hükümleri gereği yatılı olarak öğrenim görme imkanı olacak. Paralı olarak yatılı kalmak isteyenler ise kontenjanlar dahilinde paralı yatılı kalabilecek.

Mesleki eğitim merkezlerine yerleştirilenlerin çıraklık eğitimine başlayacakları iş yerleri ile yerleştirildikleri tarihten itibaren en geç 2 ay içinde sözleşme imzalamaları gerekecek.

Haberin Devamı

Açık Ortaöğretim Kurumlarına yerleştirilen öğrencilerin 15 Eylül 2017 tarihine kadar Açık Ortaöğretim Kurumlarına başvurmaları gerekecek.