Siyaset ‘TEOG bir yarışa döndü’

‘TEOG bir yarışa döndü’

19.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yıldırım, Şanlıurfa’daki eğitim yılı açılış töreninde TEOG’la ilgili mesajlar verdi. Yıldırım, “TEOG bir yarışa döndü. Sizi stresten kurtaracak, istediğiniz okula gitmeniz için çalışmalar yapacağız” dedi

‘TEOG bir yarışa döndü’

Başbakan Binali Yıldırım, Şanlıurfa’nın merkez Karaköprü ilçesindeki Hacı Abdurrahman Özdemir Ortaokulu’nda düzenlenen 2017-2018 eğitim öğretim yılı açılış törenine katıldı. Yıldırım, burada şunları kaydetti:
ŞEHİT ÖĞRETMENLERİ ANDI: Bu eğitim-öğretim yılında aramızda olmayan öğretmenlerimiz var. Sosyal bilgiler öğretmeni Yusuf Elitaş darbe girişiminde şehit oldu. Bölücü PKK terör örgütü sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz’ı da memleketine giderken şehit etti. Batman’da müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın da yine alçak bölücü terör örgütleri tarafından şehit edildi. Şehit öğretmenimizle birlikte hayatını kaybeden bütün öğretmenlerimize, bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.
DÜNYA DEĞİŞİYOR: Eğitimde değişiklik oluyor, tabii ki değişecek çünkü dünya değişiyor. Bir yıldır Milli Eğitim Bakanlığımız çalıştı. Bütün uzmanlarla, velilerle, 200 bin kadar veliyle görüştü, uzmanlar aylarca çalıştı, arkasından müfredat son şeklini aldı.
ÖĞRENCİLER KALKSIN DEDİ: Bugünlerde TEOG konuşuluyor TEOG kalksın mı, kalsın mı? (‘Kalksın’ sesleri) İşte bu, işte bu. Aslında TEOG bir giriş sınavı değil. Sizin okulda girdiğiniz imtihanlardan her sömestr bir tanesini Milli Eğitim Bakanlığımız Türkiye’nin her tarafında merkezi olarak yapıyor. Böylece okullardaki notların yanı sıra merkezi sınavdan alınan notlar da dikkate alınarak sizin ortaokuldan sonra en uygun liseye gitmenizin hazırlığını yapıyor, TEOG bu. Ama zaman içerisinde bu TEOG bir yarışa döndü. Sizin stresinizi artırdı, acaba girebilecek miyiz, giremeyecek miyiz?
UYKULARINIZIN KAÇMASINA RAZI OLMAYIZ: Ortaokuldan sonra ne yapacağız diye uykularınızı kaçırdı değil mi? Biz sizin uykularınızın kaçmasına razı olur muyuz? Onun için sizi stresten kurtaracak, rahat rahat istediğiniz okula gidecek şekilde gereken düzenlemeleri yapacağız. Bunun için ortaokulda yönlendireceksiniz. Okul yönlendirecek, anneniz, babalarınız, velileriniz yönlendirecek mesele bu.

Ağaç yaşken eğilir

Nitelikli öğretmenler yetiştirmek, mesleği daha da güçlendirmek amacıyla öğretmenlerimize özel önem veriyoruz, onların gelişimi için yeni programlar hayata geçiriyoruz. Yurdun her köşesinde her türlü zorluğa karşı yılmadan görev yapan 1 milyon 20 bin öğretmenimize başarılar diliyorum. Analar babalardan ziyade siz yavrularımızla daha fazla berabersiniz. Unutmayalım ağaç yaşken eğilir.