Siyaset 'Terör örgütünün arkasından nişan alıyorlar'

'Terör örgütünün arkasından nişan alıyorlar'

16.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

ABD’nin PYD desteğindeki SDG güçlerinden sınır birliği oluşturma kararına sert tepki gösteren Başbakan Yıldırım “Bunun anlamı, terör örgütünün arkasından nişan alarak Türkiye’ye düşmanlık etmektir” dedi

Terör örgütünün arkasından nişan alıyorlar

Başbakan Binali Yıldırım, ABD’nin terör örgütü PYD/YPG’nin içinde olduğu SDG’den sınır birliği oluşturma kararına ilişkin olarak, “NATO içindeki bir üye Türkiye’nin sınırları koruyacağı yerde, terör örgütüyle bir oluyor, oraya askeri bir örgüt kuruyor. Bunun anlamı, terör örgütünün arkasından nişan alarak Türkiye’ye düşmanlık etmektir. Bunun başka bir adı yoktur” dedi. Yıldırım, TESK’te gerçekleşen “Türkiye Esnaf Buluşması”na katıldı. Yıldırım, ABD’nin YPG’den sınır ordusu kurma kararına ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

Haberin Devamı

BİZİM SINIRLARI KORUYACAĞI YERDE: Şimdi bakın, terör örgütlerine bölgede emperyalist emelleri olan ülkeler aleni destek veriyorlar. Kime karşı, Türkiye’ye karşı. Amaç Türkiye’nin istikrarı, büyümesi geciktirilsin. Türkiye bölgedeki sorunları çözmede ortaya koyduğu kabiliyet ortadan kaldırılsın. Bugün ABD, NATO’da bizimle müttefik değil mi? NATO’nun sınırları neresi, Türkiye’nin sınırları. Türkiye’nin Suriye ile, Irak ile, İran ile olan sınırları vesaire, yani doğu, güney sınırlarımızın tamamı NATO’nun sınırları. NATO içindeki bir üye Türkiye’nin sınırları koruyacağı yerde, bunun için tedbir alacağı yerde öbür tarafta terör örgütüyle bir oluyor, oraya askeri bir örgüt kuruyor. Bir güvenlik kuvveti oluşturuyor. Bunun anlamı, terör örgütünün arkasından nişan alarak Türkiye’ye düşmanlık etmektir. Bunun başka bir adı yoktur. ABD bunu görmeli ve bu yanlıştan vazgeçmeli. Bu millet, bu ülke şartlar ne olursa olsun bağımsızlığından, egemenliğinden zerre kadar taviz vermemiştir. Bu topraklar şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış topraklardır, onun için karşımızdaki tehdit adı ne olursa olsun, kimden gelirse gelsin kanımızın son damlasına kadar ülkemizi savunacağız, bağımsızlığımıza istiklalimize kast eden hiçbir oluşuma asla ve asla izin vermeyeceğiz.

Haberin Devamı

PABUÇ BIRAKACAK DEĞİLİZ: Türkiye küresel ekonomik operasyonlarla, algı operasyonları ile çökertmek isteyenlerin planlarını bir bir çökerttik, kursaklarında bıraktık. Sınırlarımız ötesinde bir terör koridoru oluşturma çabalarına şahit olduk ve hiç göz yummadık. Fırat Kalkanı harekatı ile bunun cevabını verdik ve orada güvenli bir alan oluşturduk. Ölümden kaçan, ülkemize sığınan yaklaşık 80 bin Suriyeli döndü buralara yerleşti. Bu terör örgütleri arkalarına birilerini alarak boş durmuyorlar. Şimdi de Kobani tarafından, Afrin tarafından aynı şekilde taciz atışları, saldırılar devam ediyor. Ama hiç merak etmeyin, bu tacizlere, bu saldırılara pabuç bırakacak değiliz. Türkiye güçlü bir ülkedir, her türlü içeriden ve dışarıdan milletin huzurunu, milletin kardeşliğini bozmak isteyen, ülkemizin toprak bütünlüğüne zarar vermek isteyen, kardeşliğimize halel getirmek isteyen, 80 milyon; 780 bin kilometre vatan toprağında yüz yıllardır yaşıyoruz kardeşim. Sen şucusun sen bucusun dedik mi? Kürdü de olur, Türkü de olur, Çerkezi de olur, ne dedik, etnik milliyetçilik yok, Dini milliyetçilik yok, bölgesel milliyetçilik yok, bunlar bizim vazgeçilmez ilkelerimizdir. Tek bir Türkiye var, ay yıldızlı bayrağı var, 780 bin kilometre kare her karışı şehit kanıyla sulanmış toprağı var ve tek bir devletimiz var.

Haberin Devamı

İbadi ile görüştü

Başbakan Binali Yıldırım, dün akşam Irak Başbakanı Haydar el-İbadi ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Yıldırım, İbadi ile yaptığı telefon görüşmesinde iki ülke arasındaki ilişkilerle bölgesel konular ele alındı. Türkiye’nin başta PKK ve DEAŞ olmak üzere terör örgütleriyle mücadelede işbirliğine verdiği önem vurgulanırken, görüşmede iki komşu ve dost ülke arasındaki üst düzey temasların sürdürülmesi hususunda mutabık kalındı.

Haberin Devamı

‘AVM mesailerini düzenleyeceğiz’

Başbakan Binali Yıldırım, konuşmasında ekonomiye ilişkin olarak ise şu mesajları verdi:

TESADÜF MÜ SANIYORSUNUZ: 2017’de referandum olmasına, yoğun bir kampanya dönemi geçirmemize rağmen bir yandan kampanyaya gereken zamanı ayırdık, bir yandan da ülkenin ekonomisini ayakta tutan esnaf ve iş aleminin ihtiyacını görecek tedbirleri aldık. Yüzde 11’in üzerinde büyüme tesadüf mü zannediyorsunuz. Bunlar, önceden tehlikeyi, sıkıntıyı görüp alınan tedbirlerin bir sonucudur. İhracatın 15 yılda ikinci rekora ulaşması bu basiretli kararların bir sonucudur.

TANITMASINI BİLİRİZ: Ülkemizin potansiyelini daha fazla keşfetmek, harekete geçirmek için yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Bu bağlamda esnaf ve sanatkarlarımız, sektör sektör, meslek meslek ele alınıyor ve ülkenin esnaf-sanatkar haritasını çıkartıyoruz. Böylece esnaf ve sanatkarımıza, sektöre göre planlar geliştiriyoruz. Esnaf ve sanatkarı geliştirecek yolları belirliyoruz. Esnafa sicil affı getirdik. (‘Tanımıyorlar’ sesleri üzerine) Haa; tanımıyorlarsa biz onları tanıtmasını biliriz. Kanun çıktı mı herkes uyacak.

DEVLET TİCARET YAPAMAZ: Emniyet, adalet, sağlık ve eğitim devletin dört alanıdır. Sağlık ve eğitimde de özel sektör girmeye başladı aslında ikiye düşüyor. Devlet ticaret yapamaz, niye yapamaz. Devletin sahibi olduğu bir işin ya sahibi yoktur, ya da sahibi çoktur. İşler kötü gidince sahip bulamazsın, işler iyi gidince herkes kafayı uzatır. Bu sürekli, sürdürülebilir bir şey değil. Biz sizin önünüzü açacağız, engelleri kaldıracağız. Ticaretin esası para kazanmak, vakıf değil ki bu. Vakıf olsan ver babam, ver. Ticaretin erbabı da sizin üyelerinizdir. iç endişe etmeyin, bu konularda gerekli hassasiyeti göstereceğiz. Başkanın bize bazı teklifleri var, burada olgunlaşmadığı için bahsetmiyorum; perakende Yasası, AVM’lerin çalışma saatleri, esnafın çalışma saatleri bunları titizlikle birinci derece ehemmiyetle ele alacağız. Sizin ihtiyacınızı görecek düzenlemeler de yapacağız. Haksız rekabeti ortadan kaldıracağız.

Haberin Devamı